Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Wolff: Δε χρειάζεται να είναι φίλοι Hamilton και Rosberg

Ελλάδα 12:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Wolff: Δε χρειάζεται να είναι φίλοι Hamilton και Rosberg

FORMULA 1

Wolff: Δε χρειάζεται να είναι φίλοι Hamilton και Rosberg

FORMULA 1

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη συνύπαρξη των δύο οδηγών της Mercedes AMG. Ωστόσο, ο αγωνιστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, πιστεύει πως οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg χρειάζεται να έχουν καλές σχέσεις εκτός πίστας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η σχέση μεταξύ των δυο έχει χειροτερέψει λόγω της κόντρας  για το πρωτάθλημα καθώς η Mercedes διαθέτει το κορυφαίο μονοθέσιο φέτος με διαφορά και είναι βέβαιο πως ένας εκ των δυο θα στεφθεί πρωταθλητής στο τέλος της χρονιάς. Ο Hamolton έχει πάρει ήδη τίτλο το 2008 ο Rosberg δεν τα έχει καταφέρει ακόμη.

Ο Wolff που πέρα από το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή κατέχει και το 30% των μετοχών της ομάδας μιλώντας σχετικά τόνισε: «Οι οδηγοί αγώνων δεν μπορούν είναι φίλοι γιατί δεν πάνε να διασκεδάσουν αγωνιζόμενοι. Η δουλειά τους είναι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Είναι μια ωραία ιστορία για να την λες η σπουδαία φιλία αλλά η πραγματικότητα διαφέρει. Είναι συνεργάτες και όσο σέβονται ο ένας τον άλλο και φέρονται δίκαια και εκπροσωπούν τη μάρκα με τον τρόπο που προσδοκούμε τότε για μας είναι σωστό και δίκαιο. Στο Μονακό την Κυριακή το βράδυ είχαμε το Lewis αναστατωμένο επειδή ήρθε δεύτερος. Είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός τερμάτισε δεύτερος αλλά είχε στο μυαλό του το Σάββατο και ότι έγινε στις δοκιμές. Για την ομάδα είναι καλό ότι ηρέμησε όμως δεν αλλάζει τίποτα. Δεν επηρεάζει την προσέγγισή μας απλά είναι μια καλή ιστορία για σας. Αυτό δε διαφέρει σε άλλες εταιρείες παντού υπάρχουν καταστάσεις που απαιτούν διαχείριση σχέσεων μεταξύ ανθρώπων. Λόγω των media γίνεται έντονα αντιληπτό στους οδηγούς αλλά αυτές οι καταστάσεις απαιτούν ουδέτερη στάση και επικοινωνία. Να ξεκαθαρίσεις πως βλέπεις τα πράγματα και πως πιστεύεις ότι πρέπει να διευθετηθούν. Καταλαβαίνουν πολύ καλά και δεν είναι δύσκολο μ’ αυτούς τους δυο».

Advertisement
Advertisement

Μετά το GP Καναδά, τη δεύτερη θέση του Rosberg και την εγκατάλειψη του Hamilton, τους χωρίζουν 22 βαθμοί.