Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Warwick: Ωρίμασε Lewis!

Ελλάδα 18:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Warwick: Ωρίμασε Lewis!

FORMULA 1

Warwick: Ωρίμασε Lewis!

FORMULA 1

Καυστικός σε δηλώσεις του για τον Lewis Hamilton παρουσιάζεται ένας εκ των αγωνοδικών του Grand Prix Μονακό. Ο λόγος για τον πρώην οδηγό της Formula 1, Derek Warwick, που παράλληλα έχει και το ρόλο του προέδρου του BRDC (σ.σ. ο σύνδεσμος των Βρετανών οδηγών αγώνων).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

O Warwick μαζί με τους Paul Gutjahr και Jose Abed, αποφάσισαν να… αθωώσουν τον Nico Rosberg για το πολυσυζητημένο του λάθος που προκάλεσε κίτρινες σημαίες στο φινάλε των κατατακτήριων δοκιμών του περασμένου Σαββάτου. Έτσι ο Γερμανός πήρε την pole position που σε μεγάλο βαθμό, του εξασφάλισε τη νίκη στο Πριγκιπάτο αλλά και το θυμό του teammate του.

Ο Hamilton ήταν πεπεισμένος πως ο Rosberg έκανε επίτηδες την κίνηση αυτή και ακολούθησε ένα διήμερο με νεύρα, ίντριγκες, δηλώσεις και ένταση, η οποία πλέον δύσκολα θα μπορέσει να εξαλειφθεί από την ομάδα της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Ο Warwick μίλησε σχετικά στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail: «Είμαι πολύ καιρό στο χώρο και έχω δει πολλούς να προσπαθούν να με παραπλανήσουν. Αν είχα αμφιβολίες για την κίνηση του Rosberg; Φυσικά και είχα. Όμως μου έδωσε τις απαντήσεις που ήθελα. Ξέρω πως υπάρχουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά αλλά δεν υπάρχει πιο ειλικρινής οδηγός από τον Nico. Είπε πως έκανε λάθος, ήρθε με περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ότι έπρεπε, φρέναρε καθυστερημένα κι αυτό προκάλεσε μπλοκάρισμα στα ελαστικά του. Είχαμε στη διάθεση μας τα δεδομένα της Mercedes – και από τα δύο μονοθέσια ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε σύγκριση. Είχαμε τα δεδομένα της FIA αλλά και λήψεις από διάφορες τηλεοπτικές κάμερες. Είχαμε όλα όσα χρειαζόμασταν για να πάρουμε αυτή την οποία θεωρούμε πως ήταν η σωστή απόφαση. Δεν ήταν ξεκάθαρο, χρειάστηκε χρόνος διότι θέλαμε να σιγουρευτούμε».

Έπειτα, ο 59χρονος οδηγός έδωσε μία συμβουλή στον Hamilton: «Αντιλαμβάνομαι πως ο Lewis ήταν εκνευρισμένος. Ίσως σε εκείνο το γύρο να μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα από τον Nico. Αυτό το συμβάν ενδεχομένως να του κόστισε και τη νίκη. Δεν θέλω να του δώσω κάποια συμβουλή, έχει κερδίσει πολλούς αγώνες και ένα παγκόσμιο τίτλο. Αν όμως μπορούσα να πω κάτι, θα ήταν να “μεγαλώσει” και να επικεντρωθεί στον επόμενο αγώνα».

Advertisement

Αυτός είναι στις 8 Ιουνίου, στον Καναδά.

Advertisement