Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βόμβα: Σνομπάρει το GP Μονακό, τρέχει στο Indy500 o Alonso

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα: Σνομπάρει το GP Μονακό, τρέχει στο Indy500 o Alonso

FORMULA 1

Βόμβα: Σνομπάρει το GP Μονακό, τρέχει στο Indy500 o Alonso

FORMULA 1

Ο Fernando Alonso προκάλεσε αίσθηση με την ανακοίνωση βόμβα πως δεν θα λάβει μέρος στο φετινό Grand Prix του Μονακό, για να τρέξει στον θρυλικό αγώνα των 500ων μιλίων της Ινδιανάπολης!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Με τη φετινή χρονιά να είναι από τώρα χαμένη λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του μονοθεσίου της McLaren-Honda, ο Ισπανός βρήκε διέξοδο για να κάνει ντεμπούτο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

Προηγήθηκαν εβδομάδες διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην πλευρά του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, στη McLaren αλλά και τη Honda. Το αποτέλεσμα αυτών είναι η McLaren-Honda να κατεβάσει ουσιαστικά δικό της μονοθέσιο στο brickyard, με τα θρυλικά πορτοκαλί της χρώματα, το οποίο θα διαχειριστεί η Andretti Autosport.

Advertisement
Advertisement

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω φέτος στο Indy 500, έναν από τους πιο φημισμένους αγώνες στο παγκόσμιο αγωνιστικό καλεντάρι, που όμοιοι του μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ο 24ωρος του Μαν και το Grand Prix του Μονακό, από το οποίο λυπάμαι που θα απουσιάσω φέτος», είπε ο Alonso.

indy500-2015-start640

Είναι ενδεικτικό πως ο συγκεκριμένος αγώνας, λόγω της χάραξης του σιρκουί της Κυανής Ακτής, καμουφλάρει μέρος των αδυναμιών της υβριδικής μηχανής της Honda άρα ο Alonso είχε την ευκαιρία για το καλύτερο φετινό του πλασάρισμα. Αλλά το δέλεαρ ήταν μεγάλο.

Advertisement

«Αυτό θα είναι το μοναδικό GP που θα χάσω και θα επιστρέψω στο κόκπιτ της MCL32 για τον αγώνα του Καναδά στις αρχές Ιουνίου. Δεν έχω τρέξει ποτέ στα IndyCar, ούτε έχω οδηγήσει σε τέτοιου είδους πίστα αλλά πιστεύω πως θα εξοικειωθώ γρήγορα. Έχω παρακολουθήσει πολλούς αγώνες IndyCar και είναι σαφής η απόλυτη ακρίβεια που απαιτείται για να αγωνίζεσαι τόσο κοντά σε άλλα μονοθέσια με ταχύτητες της τάξης των 220 μιλίων την ώρα», είπε ο οδηγός από το Οβιέδο.

Η McLaren δεν έχει ανακοινώσει ποιος θα τον αντικαταστήσει στο Grand Prix Μονακό αλλά το πιθανότερο είναι αυτός να είναι ο Jenson Button.

Advertisement