Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Video: Η… «kolotoumba» του Hulkenberg

Ελλάδα 22:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Η… «kolotoumba» του Hulkenberg

FORMULA 1

Video: Η… «kolotoumba» του Hulkenberg

FORMULA 1

Μπορεί ο όρος «kolotoumba» να έχει πλέον πολιτικούς συνειρμούς όμως στην προκειμένη περίπτωση περιγράφει πλήρως όσα βίωσε στον πρώτο γύρο του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι ο Nico Hulkenberg.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Ο Γερμανός μονομαχούσε με τον Romain Grosjean κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου του τελευταίου αγώνα της σεζόν. Μπήκαν μαζί στη στροφή 8 της Γιας Μαρίνα, πήγαν να κάνουν το ίδιο στη δεξιά στροφή 9 και η επαφή των μονοθεσίων της Renault και της Haas, είχε ως συνέπεια να αρχίσει η τρελή πορεία της R.S.18.

Το γαλλικό μονοθέσιο αναποδογύρισε και τελικά, ακινητοποιήθηκε ακουμπώντας στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά, με τον Γερμανό οδηγό να κρέμεται ουσιαστικά ανάποδα καθώς λόγω για του προστατευτικού συστήματος Halo, δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί χωρίς βοήθεια.

«Κρέμομαι σαν αγελάδα (;), υπάρχει φωτιά στο πίσω μέρος, βγάλτε με από εδώ», είπε με ένταση μέσω team radio ο 31χρονος οδηγός, τον οποίο καθησύχασε ο μηχανικός του ενημερώνοντάς τον που είχε φτάσει ήδη βοήθεια.

Τελικά η φωτιά δεν επεκτάθηκε, οι κριτές επανέφεραν τη Renault στη φυσική της θέση και ο Hulkenberg βγήκε από το μονοθέσιό του χωρίς γρατζουνιά. Αποδεικνύοντας τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας στη σύγχρονη Formula 1.

Όσο για το Halo, ο τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Charlie Whiting, υποστήριξε πως δεν καθυστέρησε καθόλου την προσπάθεια απεγκλωβισμού του οδηγού.