Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βέλη Kubica κατά Williams

Ελλάδα 3:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βέλη Kubica κατά Williams

FORMULA 1

Βέλη Kubica κατά Williams

FORMULA 1

Είναι γνωστό πως η συνεργασία του Robert Kubica με τη Williams F1 Team δεν ολοκληρώθηκε με τους καλύτερους όρους.

Advertisement
Advertisement

Υπήρχαν αρκετές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές στο δεύτερο μισό του περυσινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, που οδήγησαν σε δηλώσεις δυσαρέσκειας και το «διαζύγιο» ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο.

Η βρετανική ομάδα στρατολόγησε τον Nicholas Latifi ενώ ο Πολωνός είναι πλέον τρίτος οδηγός στην Alfa Romeo Racing, στην οποία πήγε μαζί με τον χορηγό του – την Orlen. Στο περιθώριο των δοκιμών εξέλιξης της Βαρκελώνης, ο Kubica μίλησε για τη νέα C39 και τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι, ρίχνοντας και τη… μπηχτή του για την αντιμετώπιση της πρώην ομάδας του.

«Σίγουρα όταν από το μονοθέσιο που οδηγούσα πέρυσι, μπαίνεις στο μονοθέσιο που έχει η φετινή μου ομάδα, η διαφορά είναι μεγάλη. Είμαι χαρούμενος που η Williams δείχνει να έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, υπάρχουν πολλοί εκεί που κάνουν καλή δουλειά. Θα ήταν ωραίο να δω τη Williams και πάλι πιο κοντά στις μάχες. Σίγουρα τα φετινά μονοθέσια είναι γρήγορα αλλά το πιο γρήγορο δεν συνεπάγεται πως είναι πιο δύσκολο. Στην πραγματικότητα, το μονοθέσιο που οδηγούσα πέρυσι ήταν 2-3 δευτερόλεπτα στο γύρο πιο αργό αλλά ήταν πιο δύσκολο στην οδήγηση. Τίποτα δεν είναι εύκολο στην F1 – είτε οδηγείς για τη Mercedes, είτε για τη Ferrari ή τη Williams, πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Στόχος είναι να κάνεις την καλύτερη δυνατή δουλειά και να πάρεις τα μέγιστα από το πακέτο που έχεις στη διάθεσή σου. Εδώ στην Alfa Romeo νομίζω πως έχουμε κι άλλη ταχύτητα και σίγουρα θα έχουμε σύντομα αναβαθμίσεις. Μάλιστα βελτιωθήκαμε ήδη σε κάποιους τομείς που δυσκολευτήκαμε στην πρώτη εβδομάδα δοκιμών. Τομείς που τόσο εγώ όσο και οι άλλοι οδηγοί εστιάσαμε. Είναι ωραίο να βλέπεις την ομάδα να αντιδρά άμεσα και να… δίνει αξία σε όσα λένε οι οδηγοί», είπε ο Kubica στο f1.com.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι ο Kubica ολοκλήρωσε μία εντυπωσιακή διαδρομή, όταν οκτώ χρόνια μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο Rally Ronde di Andorra, κατάφερε να επιστρέψει στο grid της Formula 1.

Όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελε, η Williams ήταν απογοητευτική και πήρε μόνο έναν βαθμό, στο Grand Prix Γερμανίας, διά χειρός Kubica.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;
Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso
Το επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν: «F1: Drive to Survive»