Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βαριά η ατμόσφαιρα για Raikkonen στη Ferrari!

Ελλάδα 0:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βαριά η ατμόσφαιρα για Raikkonen στη Ferrari!

FORMULA 1

Βαριά η ατμόσφαιρα για Raikkonen στη Ferrari!

FORMULA 1

Ένας ακόμη αγώνας χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα για το Φινλανδό πρωταθλητή της Ferrari που τερμάτισε 8ος ένα γύρο πίσω από το νικητή Lewis Hamilton.

Advertisement
Advertisement

Του Τάκη Πουρναράκη

Είναι αλήθεια πως ο Iceman εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση στο Silverstone το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ταχύς στα ελεύθερα, ταχύτερος από το Vettel στις κατατακτήριες πράγμα σπάνιο, άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στον αγώνα όμως η απόδοση του Φινλανδού δεν ήταν η αναμενόμενη. Έχασε θέση στην εκκίνηση από το Hulkenberg και στη συνέχεια δεν μπορούσε να περάσει το Γερμανό με τη Force India. Πρόκειται για συνήθη κατάσταση στη Ferrari με πρωταγωνιστή κυρίως τον Alonso πέρυσι. Βέβαια ο Vettel πέρασε σχετικά εύκολα τον Perez με την άλλη Force India. Προσπαθώντας να βοηθήσουν το Raikkonen από τα πιτ του άλλαξαν ελαστικά στο 14ο γύρο. Με φρέσκια σκληρή γόμα ο Φινλανδός άρχισε να κινείται πολύ γρήγορα πετυχαίνοντας προς ώρας και τον ταχύτερο γύρο. Ήταν προφανές πως ο Iceman ήταν σε στρατηγική 2 πιτ στοπ όπως και ο Vettel.
Μια επιλογή που τους βγήκε στη Ferrari καθώς ακόμη και αυτοί που προσπαθούσαν να βγάλουν τον αγώνα με μια αλλαγή ελαστικών έκαναν τελικά δυο λόγω βροχής. Εκεί λοιπόν που θα έμπαιναν μόνο οι Ferrari για 2η φορά στα πιτ μπήκαν όλοι για ενδιάμεσα. Στον 39ο γύρο ο Raikkonen μπήκε για ενδιάμεσα ελαστικά την ώρα που οι άλλοι οδηγοί παρέμειναν στην πίστα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο έδαφος για τους επόμενους 4 γύρους φθείροντας υπέρμετρα τα ελαστικά σε κάποια σημεία που ήταν στεγνά. Αυτό είχε τελικά ως αποτέλεσμα να χρειαστεί και άλλο σετ ενδιάμεσων ελαστικών στον 48ο γύρο, τέσσερις πριν το φινάλε. Έτσι οι όποιες ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα εξανεμίστηκαν. Αντίθετα ο Vettel που άλλαξε λάστιχα την κατάλληλη στιγμή μαζί με τον Hamilton στον 43ο γύρο κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο.

GP GRAN BRETAGNA F1/2015  - 05/07/2015 © FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

GP GRAN BRETAGNA F1/2015 – 05/07/2015
© FOTO STUDIO COLOMBO X FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Advertisement
Advertisement

Τη στιγμή που τα δημοσιεύματα στον Ιταλικό Τύπο κάθε άλλο παρά κολακευτικά είναι για το Raikkonen ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Maurizio Arrivabene αναφερόμενος στην ένταση που έχει δημιουργηθεί είπε: «Θα ενημερώσουμε τον Kimi για τις αποφάσεις μας την κατάλληλη χρονική στιγμή. Ελάτε όμως μια στιγμή στη θέση του, όλοι μιλούν για επικείμενη αποπομπή του από τον Απρίλιο. Υπό αυτή την κατάσταση πρέπει να οδηγεί στο όριο με 300km/h και να έχει καλή διάθεση. Δεν είναι εύκολο, θέλουμε ο Kimi να είναι ήρεμος και να κάνει τη δουλειά του. Επαναλαμβάνω πως το μέλλον του είναι στα χέρια του, έχουμε ακόμη 10 αγώνες μπροστά μας».

Ο Vettel έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα λέγοντας πως επιθυμεί να παραμείνει ο Raikkonen στην ομάδα.