Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τρέχει κανονικά στην Κίνα ο Alonso

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρέχει κανονικά στην Κίνα ο Alonso

FORMULA 1

Τρέχει κανονικά στην Κίνα ο Alonso

FORMULA 1

O Fernando Alonso πήρε το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα συμμετάσχει κανονικά στο Grand Prix Κίνας.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε στην πρεμιέρα της σεζόν, στην Αυστραλία, ο Ισπανός βρέθηκε να έχει ράγισμα στα πλευρά, με αποτέλεσμα να του απαγορευτεί η συμμετοχή στον αγώνα του Μπαχρέιν.

Τώρα οι γιατροί της FIA έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, αν και υπήρξε σημαντική καθυστέρηση διότι ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε ένα απαραίτητο βάσει των κανονισμών έγγραφο από την ισπανική ASN, το οποίο θα ανέφερε πως είναι σε θέση να αγωνιστεί εφόσον συμφωνήσει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Advertisement
Advertisement

Τελικά οι αγωνοδίκες του αγώνα της Σαγκάης έκριναν πως είναι σε καλή κατάσταση, παρακάμπτοντας την παραπάνω διαδικασία. Ωστόσο, όπως ορίζει το άρθρο 22.14 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1, ο Alonso θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις μετά την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής. Αν κι αυτές είναι «καθαρές», τότε θα του επιτραπεί να λάβει κανονικά μέρος στις υπόλοιπες διαδικασίες του τριημέρου.

alonso-australia16-crash-b640

«Νιώθω καλά, μια χαρά. Στο Μπαχρέιν μπορεί να ήθελα πολύ να αγωνιστώ αλλά πονούσα. Ήθελα να δω αν άντεχα αυτόν τον πόνο. Όμως τώρα αυτή η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Δεν πονάω και τις τελευταίες μέρες προπονούμαι κανονικά. Παράλληλα κοιμάμαι χωρίς πρόβλημα. Τις πρώτες δέκα μέρες μετά την Αυστραλία, δεν μπορούσα να κοιμηθώ γυρνώντας το σώμα μου προς τη πλευρά που πονούσα. Όμως από τότε έχω βελτιωθεί πολύ και νιώθω καλά», είπε ο Alonso.

Advertisement

alonso-australia16-crash-i640

Πάντως ο Stoffel Vandoorne βρίσκεται στην Κίνα και είναι έτοιμος να περάσει πίσω από το τιμόνι της McLaren-Honda MP4-31 εφόσον χρειαστεί.

Advertisement