Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το βάθρο κρίθηκε στην πρώτη στροφή!

Ελλάδα 15:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το βάθρο κρίθηκε στην πρώτη στροφή!

FORMULA 1

Το βάθρο κρίθηκε στην πρώτη στροφή!

FORMULA 1

Μπορεί το Grand Prix Ισπανίας να περιελάμβανε συνολικά 66 γύρους, ωστόσο πολλά κρίθηκαν μόλις στις πρώτες στροφές του πέμπτου αγώνα της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Τουλάχιστον, βάσει των λεγομένων του Max Verstappen, εκεί κρίθηκε εν πολλοίς η δική του επιστροφή στο βάθρο. Γιατί εκεί ο οδηγός της Red Bull Racing κατάφερε να προσπεράσει τους δύο οδηγούς της Ferrari και τερματίζοντας τελικά τρίτος στο Μονμελό, τους έχει «προσπεράσει» και στη βαθμολογία των οδηγών.

«Προσπαθώ να μεγιστοποιήσω όσα διαθέτω και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Είμαστε και πάλι στην τρίτη θέση η οποία είναι αντιπροσωπευτική του ρυθμού που έχουμε αυτή τη στιγμή και είναι ωραίο που πήραμε κι άλλους καλούς βαθμούς. Ήξερα ότι μπορούσαμε να δώσουμε μάχη με τις Ferrari και αυτό ακριβώς κάναμε. Στην εκκίνηση τα πράγματα ήταν δύσκολα αφού μπήκαμε τρία μονοθέσια μαζί σε μία στροφή, γι’ αυτό και αποφάσισα να μείνω πιο πίσω. Όμως στο τέλος είχα καλή γραμμή στην έξοδο της στροφής 2 προς τη στροφή 3. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρω την τρίτη θέση σ’ εκείνη τη στροφή μια και από εκείνη τη στιγμή μπορούσα να κανονίσω το ρυθμό και τη στρατηγική μου και όλα δούλεψαν. Οι Mercede sήταν απλησίαστες, όμως είχαμε καλό ρυθμό και βέβαια είμαστε χαρούμενοι που ανεβήκαμε στο βάθρο. Όλοι μας στην ομάδα έχουμε το κίνητρο να κλείσουμε την ψαλίδα», είπε ο Verstappen.

Advertisement
Advertisement

Μερικές ώρες μετά, ήρθε και η χαρμόσυνη για εκείνον είδηση πως από το 2020 θα υπάρχει Grand Prix της Formula 1 και στην πατρίδα του, την Ολλανδία. Διαβάστε περισσότερα για την επιστροφή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ζάντφουρτ, πατώντας εδώ.