Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το πρώτο τεστ του Έλληνα με την Marussia F1

Ελλάδα 0:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο τεστ του Έλληνα με την Marussia F1

FORMULA 1

Το πρώτο τεστ του Έλληνα με την Marussia F1

FORMULA 1

Ο Ευτύχιος Έλληνας έγραψε ιστορία αφού ως επιβράβευση των εξαιρετικών του εμφανίσεων του GP3, πραγματοποίησε δοκιμές με το μονοθέσιο Formula 1 της Marussia! Αυτές αφορούσαν τεστ αεροδυναμικής σε ευθεία και έγιναν στο αεροδρόμιο Κεμπλ της Μεγάλης Βρετανίας. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ήταν το… ζέσταμα για τον Ελληνοκύπριο οδηγό ενόψει της συμμετοχής του στο επίσημο «Τεστ Νέων Οδηγών» που θα κάνουν οι ομάδες της Formula 1 τον επόμενο μήνα στο Σίλβερστοουν.

Η μέρα του πρωτοπόρου της βαθμολογίας στο GP3 Series ξεκίνησε με χαμηλές θερμοκρασίες και βρεγμένο οδόστρωμα. Σύντομα, εξοικειώθηκε με το νέο του εργασιακό περιβάλλον, τη Marussia MR02, με την ομάδα να προχωρά στο πρόγραμμα δοκιμών της. Αυτό αφορούσε πλήρη ανάλυση στον τομέα της αεροδυναμικής, αξιολόγηση διαφόρων αποστάσεων από το έδαφος και κυρίως συλλογή δεδομένων για άμεση αντιπαραβολή με όσα η ομάδα βλέπει στην αεροδυναμική σήραγγα.

«Η μέρα αυτή ήταν όσο συναρπαστική την περίμενα. Ήταν ξεχωριστή για την καριέρα μου και είμαι σίγουρος πως θα τη θυμάμαι για πάντα. Εξοικειώθηκα γρήγορα με το μονοθέσιο και τα διάφορα συστήματα, ένιωσα άμεσα άνετα πίσω από το τιμόνι. Ακολούθησε ένα λεπτομερές πρόγραμμα δοκιμών. Ήταν μεγάλη επιβράβευση για εμένα, να μου εμπιστευτούν ένα τεστ πολύ σημαντικό για την ομάδα ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Τώρα, ανυπομονώ για την επόμενη ευκαιρία να οδηγήσω το μονοθέσιο, στο Τεστ Νέων Οδηγών του επόμενου μήνα και θεωρώ πως η δουλειά που έγινε σήμερα, θα με βοηθήσει σημαντικά ενόψει εκείνου. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που με υποδέχθηκε ζεστά και τους υποστηρικτές μου ανά τον κόσμο που έδειξαν την υποστήριξη τους προς εμένα και την ομάδα σήμερα. Ήταν πολύ συγκινητική και θέλω όλοι να ξέρουν πως ήταν μεγάλη τιμή να είμαι ο πρώτος Κύπριος που οδήγησε μονοθέσιο F1», δήλωσε ο Ευτύχιος.

Advertisement
Advertisement

Η υποστήριξη την οποία αναφέρει ο γεννημένος στη Λάρνακα οδηγός, αφορά στο εντυπωσιακά μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποιες ήταν όμως οι εντυπώσεις της ομάδας της Marussia, από την πρώτη της επίσημη συνεργασία με τον Έλληνα; Ο επικεφαλής μηχανικός, Ντέιβ Γκρίνγουντ, ανέφερε: «Ήταν ευχαρίστηση μας η σημερινή συνεργασία με τον Ευτύχιο, σε ένα σημαντικό για εμάς τεστ αεροδυναμικής στο μέσο της σεζόν. Έκανε εξαιρετική δουλειά στη πρώτη του επαφή με μονοθέσιο της F1 και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερο από το ταλέντο του, σε πιο αντιπροσωπευτικές συνθήκες, στο Τεστ Νέων Οδηγών. Δεν είχαμε προβλήματα και αυτό μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε το εκτενές μας πρόγραμμα αεροδυναμικών αξιολογήσεων, πράγμα που θα μας βοηθήσει στη συνέχεια της σεζόν αλλά και τη μακροπρόθεσμή μας βελτίωση. Ήταν μία καλή ημέρα δουλειάς για τον Ευτύχιο και την ομάδα».