Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

To NewsAuto στο Νόρντσλαϊφε: Ο Σουμάχερ έγραψε ιστορία!

Ελλάδα 16:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To NewsAuto στο Νόρντσλαϊφε: Ο Σουμάχερ έγραψε ιστορία!

FORMULA 1

To NewsAuto στο Νόρντσλαϊφε: Ο Σουμάχερ έγραψε ιστορία!

FORMULA 1

Ο 45χρονος Γερμανός πρωταθλητής έγινε ο πρώτος άνθρωπος μετά το 1954 και το Χουάν Μανουέλ Φάντζιο που οδήγησε Mercedes F1 στην παλιά ιστορική διαδρομή του Νίρμπουργκρινγκ, το Νόρντσλαϊφε. Αποστολή Γερμανία: Τ. Πουρναράκης

Advertisement
Advertisement

Μαζί του στην πίστα βρίσκονταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ που συνεχίζει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Mercedes F1, ο άλλοτε ανταγωνιστής του Σουμάχερ στα πρώτα του βήματα Καρλ Βέλντινγκερ, ο πέντε φορές πρωταθλητής DTM, Μπερντ Σνάιντερ και ο οδηγός του αυτοκινήτου ασφαλείας Μπερντ Μέιλαντερ οδηγώντας διάφορα μοντέλα της AMG όπως την Α45 των 360PS, την Ε63 AMG των 585PS, την SLS AMG GT3 των 571PS και την SLS Black Series των 631PS.

Η επίδειξη αυτή, καθότι χρονόμετρα δεν χρησιμοποιήθηκαν έγινε στο πλαίσιο προώθησης του περίφημου 24ωρου αγώνα αντοχής του Νίρμπουργκρινγκ. Ενός αγώνας που διοργανώνεται για 41η φορά και είναι ταυτισμένος με την ιστορία της πίστας. Η εκκίνηση δόθηκε χτες στις πέντε το απόγευμα και η καρό σημαία θα πέσει σήμερα την ίδια ώρα. Εκκίνηση πήραν 180 αυτοκίνητα ενώ στον αγώνα θα συμμετέχουν συνολικά 650 οδηγοί. Η διαδρομή που ακολουθείται είναι συνολικής απόστασης 25km καθότι χρησιμοποιείται και μέρος της σύγχρονης πίστας όπου θα φιλοξενηθεί το φετινό Γερμανικό GP από τις 5-7/7.

Advertisement
Advertisement

Δεν μπορεί να το πιστέψει κανείς εάν δεν το δει με τα μάτια του, πάνω από 250 χιλιάδες Γερμανούς να έχουν κατακλύσει την περιοχή κατασκηνώνοντας στο δάσος που περιβάλλει την πίστα την περίφημη πράσινη κόλαση.
Γι’ αυτούς καθότι συνδυάστηκε με εθνική αργία σήμερα Δευτέρα ήταν μια μεγάλη γιορτή που διήρκησε 3 μέρες. Έφαγαν, κοιμήθηκαν και οργάνωσαν πάρτι στη φύση πέρα από τον αγώνα αυτό καθ’ αυτό. Ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του και ιδιαίτερα τη νύχτα διεξήχθη υπό βροχή και πραγματικά δε μπορεί εύκολα να συλλάβει ο νους του ανθρώπου για το τι τρέλα μιλάμε.

Μετά την επίδειξη με την Mercedes F1 στο παλιό Νόρσλάιφε ο Μ.Σουμάχερ ήταν εμφανώς συγκινημένος ενώ δεν είχε καμιά αντίρρηση να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις:

Τι συναισθήματα σου δημιούργησε αυτή η βόλτα;
Το Νόρσλαιφε έχει μεγάλη παράδοση – ιστορία και είναι τιμή να οδηγείς το ασημί βέλος σ’ αυτή την πίστα. Ο στόχος μου δεν ήταν η απόλυτη επίδοση, η εκδήλωση αυτή όπου βρεθήκαμε εδώ τόσοι οδηγοί και χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικά αυτοκίνητα δεν είχε να κάνει με την ταχύτητα. Αυτό που εγώ επιδίωξα ήταν να εγείρω συναισθηματικά τους εκατοντάδες χιλιάδες θεατές που βρίσκονται εδώ για τον 24ωρο αγώνα αντοχής οδηγώντας το μονοθέσιο στην ιστορική διαδρομή.

Advertisement

Πίεσες σε κάποια φάση το μονοθέσιο;
Όχι δεν ήταν αυτό το θέμα, ξέρω πως πιέζεις στο όριο ένα μονοθέσιο F1. Δεν ήταν αυτό το θέμα σήμερα, αντίθετα πήγαινα αργά στην πίστα ώστε να δουν οι θεατές το ασημί βέλος και είχα τη δυνατότητα να παίξω με τα συναισθήματά τους. Οι οπαδοί της Mercedes που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Νόρτσλάιφε και ασχολούνται με το motorsport έζησαν μια καταπληκτική εκδήλωση.

Advertisement

Βρίσκεσαι εδώ ως πρεσβευτής της Mercedes περνάει από το μυαλό σου μετά τη F1, να δοκιμάσεις και μια άλλη μορφή αγώνων όπως οι 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ;
Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Προφανώς στον αγώνα αντοχής συμμετέχουν πολλές Mercedes αλλά εγώ  εδώ βρίσκομαι εκπροσωπώντας τη μάρκα για συγκεκριμένους λόγους και το απολαμβάνω. Ο σκοπός μας είναι η προώθηση αλλά και η εξέλιξη των αυτοκινήτων της AMG. Πέραν τούτου δεν έχει τόση σημασία μια επιλογή που μπορεί να κάνω στην προσωπική μου ζωή συμμετέχοντας σε κάποιο αγώνα για να διασκεδάσω. Δε με απασχολεί αυτή τη στιγμή αλλά δεν αποκλείεται να το κάνω στο μέλλον.

Πιστεύετε ότι θα μπορούσε να γίνει αγώνας F1 , ξανά στο Νόρτσλάιφε;
Όχι σε καμία περίπτωση για λόγους ασφαλείας.

Φαντάζομαι πως μια φωτογραφία από τη σημερινή διαδρομή θα κοσμεί στο μέλλον κάποιο χώρο στο σπίτι σας…
Ωραία ήταν, θα πάρω το οπτικό υλικό για το προσωπικό μου αρχείο.

Advertisement