Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Σάρωσε και στο FP3 η Ferrari

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Σάρωσε και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Σάρωσε και στο FP3 η Ferrari

FORMULA 1

Σε παράσταση για ένα ρόλο έχει μετατρέψει τις έως τώρα διαδικασίες του Grand Prix του Μπαχρέιν η Scuderia Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική ομάδα έκανε για και στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Σακχίρ το 1-2, με τον Charles Leclerc να είναι ταχύτερος του Sebastian Vettel και τον ανταγωνισμό πολύ μακριά.

Οι κόκκινοι έδειξαν από νωρίς το δρόμο ξεκινώντας πριν τους αντιπάλους τους τις προσομοιώσεις κατατακτήριων και επέστρεψαν στην πίστα λίγο πριν το φινάλε της ωριαίας διαδικασίας για να δείξουν τη δυναμική τους.

Μόνο οι Ferrari έπεσαν κάτω από το 1.30 στο σιρκουί του Μπαχρέιν, με τον Leclerc να σταματάει τα χρονόμετρα στο 1.29.569 και τον Vettel μόλις 169 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργό.

Advertisement
Advertisement

Οι Mercedes έκαναν ύστατη προσπάθεια στο τέλος αλλά ο Lewis Hamilton βελτίωσε ελάχιστα την επίδοσή του ενώ ο Valtteri Bottas έκανε λάθος στην τελευταία στροφή. Πρέπει να σημειωθεί πως ο καλύτερος χρόνος του παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν περισσότερα από επτά δέκατα μακριά από εκείνον του Leclerc.

Advertisement

Best of the rest ήταν ο Romain Grosjean που σημείωσε την πέμπτη καλύτερη επίδοση για λογαριασμό της Haas. Αν και ο Γάλλος ήταν 1.2 δεύτερα μακριά από την κορυφή, πλασαρίστηκε μπροστά από τον έντονο ανταγωνισμό των Renault και McLaren.

Ήταν όμως όλοι τους μπροστά από τη Red Bull, καθώς ο Max Verstappen που στα μισά της διαδικασίας βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή, δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του, αδυνατώντας να φέρει σε κατάλληλη θερμοκρασία τα μαλακά ελαστικά του.

Advertisement

Όσο για την ουρά της κατάταξης, ανήκε για μία ακόμα φορά στην απογοητευτική Williams.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Advertisement

Το NewsAuto ταξίδεψε στο Μπαχρέιν με αρωγό τη Gulf Air και τη Gold Star Aviation.

Δείτε πατώντας εδώ όσα είδαμε στην πρώτη ημέρα της αποστολής μας στο «Στολίδι του Κόλπου» και πατώντας εδώ το παρασκήνιο της Παρασκευής.