Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το NewsAuto.gr στο Μπαχρέιν για το GP της F1

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το NewsAuto.gr στο Μπαχρέιν για το GP της F1

FORMULA 1

Το NewsAuto.gr στο Μπαχρέιν για το GP της F1

FORMULA 1

Η «καρδιά» της F1 χτυπά από την Πέμπτη στο Σακχίρ, την πίστα όπου φιλοξενείται το τέταρτο Grand Prix της φετινής σεζόν. Μπορεί να μην είχαμε αγωνιστική δράση, όμως οι αστέρες του πρωταθλήματος δίνουν… χρώμα στο μονότονο της άμμου.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΠΑΧΡΕΪΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΣ (twitter.com/bitsi74)

Βρισκόμαστε στο Σακχίρ καλεσμένοι της Gulf Air, χορηγού του αγώνα. Μετά από περιπλάνηση στην πρωτεύουσα Μανάμα (μία πόλη με πληθυσμό 160.000 κατοίκους) και στις γύρω περιοχές κατευθυνθήκαμε νότια. Στριμωγμένοι με το «ταπεινό» Nissan Sunny ανάμεσα στα θηριώδη SUV και pickup, φθάσαμε στην πίστα με τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις. Ο έλεγχος σε αυτοκίνητα και αποσκευές ήταν αυστηρός, όχι όμως χρονοβόρος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται για ένα ακόμη GP ο Lewis Hamilton.

Μέσα στο γραφείο Τύπου η θερμοκρασία είναι ιδανική για να εργαστείς, στα paddocks όμως με 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι δυσκολεύεσαι να αναπνεύσεις. Ευτυχώς που γνωρίζουμε από ελληνικό καλοκαίρι, το οποίο ίσως αργήσει φέτος. Η Πέμπτη έχει καθιερωθεί ως η ημέρα των συνεντεύξεων οδηγών και ομάδων στα μέσα ενημέρωσης.

H παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη σε κάθε σημείο της πρωτεύουσας και της περιοχής της πίστας

Συνομιλήσαμε με αρκετούς οδηγούς και θα ξεχωρίσουμε το πραγματικό ενδιαφέρον του Nico Rosberg για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. «Τι πιστεύουν οι Έλληνες, υπάρχει πιθανότητα για έξοδο από την ευρωζώνη;». Ο οδηγός της Mercedes μας ρώτησε επίσης πόσος είναι ο μισθός στην Ελλάδα και πώς τα βγάζουν πέρα οι κάτοικοι της. Πάντα με διάθεση να ακούσει και κατανοήσει τη… δική μας πλευρά της ιστορίας. Από την άλλη ο Lewis Hamilton είναι διαφορετικός τύπος. Φιλικός βέβαια, αλλά παίζοντας το παιχνίδι του lifestyle με αρκετά πιστό τρόπο.

Advertisement
Advertisement

Την Παρασκευή αρχίζει η δράση με τις ελεύθερες δοκιμές και όλοι ελπίζουν σε έναν ακόμη ανταγωνιστικό αγώνα. Και σε περισσότερες στιγμές δροσιάς…

Στιγμές αυτοσυγκέντρωσης για τον Kimi Raikkonen, ίσως τον πιο απόμακρο οδηγό του grid

Τοπία και κτίρια που συνήθως συναντάς σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές…

Το πρώτο νυχτερινό Grand Prix της σεζόν θα μεταδοθεί LIVE από τον ΟΤΕ αλλά και από την τηλεόραση του Alpha, με το F1 Countdown να αρχίζει στις 5 το απόγευμα και την εκκίνηση μία ώρα αργότερα.