Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το ατύχημα του Sainz έδωσε πρόωρο τέλος στο FP3 (updated)

Ελλάδα 10:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ατύχημα του Sainz έδωσε πρόωρο τέλος στο FP3 (updated)

FORMULA 1

Το ατύχημα του Sainz έδωσε πρόωρο τέλος στο FP3 (updated)

FORMULA 1

Υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας ολοκληρώθηκε η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του ρωσικού Grand Prix, λόγω ατυχήματος που είχε ο Carlos Sainz Jr.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Ο 21χρονος έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου της Scuderia Toro Rosso στα φρένα πριν τη στροφή 14 της πίστας του Σότσι. Αυτό κατέληξε… κάτω από τον προστατευτικό τοίχο TechPro και προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας, με τη διαδικασία να ανακοινώνεται λίγο μετά πως δεν θα συνεχιστεί.

Χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά για να απεγκλωβιστεί, με την αγωνία να βρίσκεται στο κατακόρυφο καθώς δεν υπήρχε επικοινωνία μέσω ασυρμάτου. Ευτυχώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο της πίστας και όπως φάνηκε και στα τηλεοπτικά πλάνα, είχε τις αισθήσεις του και μάλιστα σήκωσε τον αντίχειρα του δεξιού του χεριού, επιβεβαιώνοντας πως όλα ήταν καλά.

Advertisement
Advertisement

sainz-thumbs-up640

Όπως φάνηκε στο replay που η FOM έδωσε στη δημοσιότητα αφότου επιβεβαιώθηκε πως ήταν καλά, ο Sainz έχασε τον έλεγχο της STR10 στην αριστερή καμπή Νο13, πέφτοντας πάνω στον τοίχο κι από εκεί και πέρα το μονοθέσιό του κατέληξε ανεξέλεγκτο στις TechPro μπαριέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το τι ακριβώς συνέβη, αν δηλαδή υπήρξε μηχανική αιτία για την απέλεια ελέγχου του μονοθεσίου κατά τη διάρκεια της πέδησης.

Advertisement

Sainz-crashed-car640

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη, θα σας ενημερώσουμε για κάθε νέο σχετικά με την πορεία της υγείας του Ισπανού οδηγού…

Advertisement

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10

Update 12.20

Advertisement

O 21χρονος Ισπανός πήρε το “ΟΚ” από τους γιατρούς και έτσι θα αγωνιστεί κανονικά στο ρωσικό GP που αρχίσει στις 2 μμ, ώρα Ελλάδας. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Update 09.45
Το ιατρικό επιτελείο της FIA θα εξετάσει τον Sainz στις 11 και αν δώσει το πράσινο φως, την τελική απόφαση για τη συμμετοχή του στον αγώνα που αρχίζει στις 2 ώρα Ελλάδας, θα την πάρει ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost.

Update 09.00
Οι μηχανικοί της Toro Rosso επιδιόρθωσαν τις ζημιές χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν σασί. Άρα αν ο Sainz πάρει άδεια να αγωνιστεί, θα βρεθεί στην 20η θέση του grid

—————————————————————————————————————————–

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10

Update 21.00
Λίγο πριν βγει από το νοσοκομείο, ο Sainz βρέθηκε μπροστά στην κάμερα όπου τόνισε πως είναι καλά στην υγεία του και πως ελπίζει να του επιτρέψουν να τρέξει στον αγώνα του Σότσι. Δείτε το video…

Update 20.55
Ο Ισπανός ανέβασε στα προσωπικά του social media αυτή τη φωτογραφία, ευχαριστώντας παράλληλα τόσο το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείου όσο και τους κριτές της πίστας που βρέθηκαν στο σημείο του ατυχήματος του.

Sainz-out-of-hospital640

Update 20.53
Τελικά ο Carlos Sainz πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Σότσι!

Update 20.40
Ακόμα δεν έχει αποκλειστεί η συμμετοχή του 23χρονου στο Grand Prix Ρωσίας. Τα τελικά τεστ από το ιατρικό επιτελείο της FIA που είναι αρμόδιο για να δώσει το πράσινο φως, θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής.

Update 20.00
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της STR, Franz Tost, το ατύχημα μπορεί να προκλήθηκε από τον συνδυασμό αλλαγής από ελαστικά πολύ μαλακής, σε ελαστικά μαλακής γόμας και τις αλλαγής κατανομής πέδησης που ο Sainz είχε μόλις κάνει, μεταφέροντας την περισσότερο προς τα πίσω.

Update 15.25
Η Toro Rosso εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει πως οι ενδελεχείς εξετάσεις έδειξαν πως ο Sainz δεν έχει κάποιο τραυματισμό. Ωστόσο, θα παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Update 15.15
Δεν χάνει το κέφι του ο οδηγός της STR, ζήτησε να του βάλουν τηλεόραση στο δωμάτιό του για να δει τις κατατακτήριες δοκιμές.

Update 15.04
Παρότι η ομάδα δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Sainz αμέσως μετά το ατύχημα, διαπίστωσαν πως είχε σβήσει μόνος του τον κινητήρα μετά από αυτό. Άρα επιβεβαιώνεται πως είχε τις αισθήσεις του και πλήρη επίγνωση όσων συνέβαιναν αμέσως μετά τη σύγκρουση με τον προστατευτικό τοίχο.

Update 14.55
Ο Sainz ανέβασε άλλη μία φωτογραφία στα προσωπικά του social media, συνοδευόμενη με το παρακάτω σχόλιο: “Όλα καλά, το μόνο που με απασχολεί τώρα, είναι πως θα πείσω τους γιατρούς να με αφήσουν να αγωνιστώ αύριο”!

carlos-sainz-hospital-b640

Update 14.45
Ευχάριστα τα νέα από τη Ρωσία, με τον Carlos Sainz να φωτογραφίζεται χαμογελαστός από το κρεβάτι του νοσοκομείου.

carlos-sainz-hospital

Update 14.05
Ακόμα δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Sainz Jr. Πάντως επαναλαμβάνουμε πως τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Είχε τις αισθήσεις του ενώ το γεγονός πως προσπάθησε να βγάλει μόνος του το κράνος του, υποδηλώνει πως είχε διαύγεια μετά τη σφοδρή σύγκρουση.

Update 13.55
Αν και συνήθως βρίσκεται στην πίστα όταν αγωνίζεται ο γιος του, ο μπαμπάς Sainz βρίσκεται στο Μαρόκο όπου έτρεψε σε αγώνα Rally Raid με τη Peugeot Team, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Ράλι Ντακάρ 2016.

Update 13.50
Αν η Toro Rosso θελήσει να αντικαταστήσει τον Sainz, θα πρέπει να το ζητήσει επίσημα από τη FIA πριν την έναρξη των κατατακτηριων δοκιμών. Στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Update 13.46
Μία ακόμα εικόνα της διαλυμένης Toro Rosso.

Sainz-crashed-car-b640tall

Update 13.43
Παρότι γίνεται ήδη μεγάλη συζήτηση για τον λόγο που η Toro Rosso βρέθηκε κάτω από τον προστατευτικό τοίχο, δεδομένης της ταχύτητας που είχε αναπτύξει κατά τη σύγκρουση, αυτός έκανε καλά τη δουλειά του απορροφώντας πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειας κατά τη σύγκρουση.

Update 13.42
Στο σημείο που ο Sainz έχασε τον έλεγχο, η STR10 είχε ταχύτητα γύρω στα 240 km/h.

Update 13.38
Δεν θα γίνει ο αγώνας του GP3 καθώς οι οργανωτές του αγώνα καλούνται να επιδιορθώσουν τον προστατευτικό τοίχο.

Update 13.30
Δείτε το video από το ατύχημα του οδηγού της Toro Rosso…

Update 13.17
Ο μάνατζερ του Ισπανού, Borja Ortiz-Echague δήλωσε πως ο ήταν ήρεμος και ανέπνεε κανονικά.

Borja Ortiz-Echague640

Update 13.15
O Carlos Sainz Jr μεταφέρεται με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της FIA, Matteo Bonciani, είχε τις αισθήσεις του και μιλούσε με τους γιατρούς.