Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θετικός στον κορωνοϊό ο επικεφαλής της McLaren!

Ελλάδα 3:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θετικός στον κορωνοϊό ο επικεφαλής της McLaren!

FORMULA 1

Θετικός στον κορωνοϊό ο επικεφαλής της McLaren!

FORMULA 1

Απών από τον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς για τη McLaren Racing θα είναι ο CEO της, Zak Brown, που βρέθηκε θετικός στον Covid-19!

Advertisement
Advertisement

Ο Αμερικανός έχει ήπια συμπτώματα αλλά θα ακολουθήσει τα αυστηρά πρωτόκολλα που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις και θα μείνει σε απομόνωση τις επόμενες ημέρες. Το ίδιο και άλλα δύο μέλη της βρετανικής ομάδας της Formula 1, η οποία τόνισε πως ούτε είχαν επαφή μεταξύ τους αλλά ούτε και με τους οδηγούς της: Lando Norris και Daniel Ricciardo.

Αυτό σημαίνει (αν και δεν γνωστοποιήθηκε ποια είναι τα άλλα δύο μέλη που βρέθηκαν θετικοί και ποιες είναι οι αρμοδιότητές τους στον οργανισμό) πως δεν θα επηρεαστούν οι διαδικασίες της ομάδας το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο, όπου και διεξάγεται το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Κάπου εδώ πρέπει να θυμίσουμε πως ακόμα κι αν ήταν θετικοί οι οδηγοί, αυτό δεν θα άλλαζε κάτι στη διεξαγωγή του δέκατου αγώνα της χρονιάς, απλά θα έπρεπε η McLaren να βρει αντικαταστάτη για το Σίλβερστον.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια ο Norris νόσησε ήδη, τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν βρεθεί εκ νέου θετικοί. Γι’ αυτό άλλωστε και διεξάγονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και συνεχή τεστ, τόσο από τη Formula 1 όσο κι από τις ομάδες.

ricciardo-bahraintest21-b1000x600

Ο Brown που το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν στους εορτασμούς του Goodwood Festival of Speed και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ είχε παρακολουθήσει από κοντά μία κινηματογραφική πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης, θα συμμετέχει σε όσες διαδικασίες συμμετείχε και πριν, μέσω video-κλήσης.

Advertisement

Αυτό που δεν θα μπορέσει να κάνει, είναι να οδηγήσει το μονοθέσιο του θρυλικού συμπατριώτη του, Mario Andretti. Βλέπετε ο 49χρονος Brown που έχει τεράστιο βιογραφικό ως οδηγός αγώνων, ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν πριν τον αγώνα της Κυριακής. Στο πλαίσιο αυτών, θα οδηγούσε την Lotus 79 – το μονοθέσιο που κατέκτησε τους τίτλους του 1978 σε οδηγούς αλλά και κατασκευαστές!

Η σχετική ανακοίνωση της McLaren Racing:

Advertisement

«Νέα σχετικά με τον CEO της McLaren Zak Brown
Η McLaren Racing επιβεβαιώνει πως τρία μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του CEO Zak Brown, εξετάστηκαν θετικοί στον Covid-19, στο πλαίσιο αυστηρού προγράμματος εξετάσεων που πραγματοποίησε η ομάδα μας, πριν το Βρετανικό Grand Prix. Οι οδηγοί μας δεν είχαν στενή επαφή με κανέναν εκ των τριών.

Οι τρεις περιπτώσεις δεν συνδέονται μεταξύ τους και βρίσκονται πλέον σε απομόνωση βάσει των κρατικών οδηγιών. Οι λειτουργίες της ομάδας στο Βρετανικό Grand Prix δεν θα επηρεαστούν».

MCL35M-filmingday-silverstone-a1000x600

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)
Θύμα ληστείας στον τελικό του Euro o Lando Norris
Video: Ποιος οδηγός της F1 πήγε στην πίστα με Urus;