Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα κέρδιζε τον τίτλο με την περυσινή Ferrari o Alonso;

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα κέρδιζε τον τίτλο με την περυσινή Ferrari o Alonso;

FORMULA 1

Θα κέρδιζε τον τίτλο με την περυσινή Ferrari o Alonso;

FORMULA 1

To 2018 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τη Ferrari και τον Sebastian Vettel. Παρότι η SF71H ήταν μονοθέσιο ικανό για νίκη στην πλειοψηφία των αγώνων, οι «κόκκινοι» έμειναν άλλη μία σεζόν μακριά από τους τίτλους.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά για τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, η κριτική ήταν έντονη λόγω των προσωπικών λαθών που έπαιξαν κι αυτά το ρόλο τους στην ήττα από τον Lewis Hamilton. Συχνά-πυκνά στο χάος των social media, είδαμε σχόλια του στιλ: «Με αυτή τη Ferrari δεν θα έχανε ο Fernando Alonso».

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Την απάντηση της έδωσε ο ίδιος ο Ισπανός, που ξέρει καλά τι σημαίνει η πίεση στο Μαρανέλο.

«Είναι δύσκολο να κάνεις μία τέτοια πρόβλεψη. Όποιος είναι μπροστά, μαχόμενος για τη νίκη, έχει τα πάντα να χάσει. Ίσως έχασε σημαντικούς βαθμούς αλλά το ίδιο έκανε και ο Hamilton. Όμως ο Vettel έκανε πολύ καλύτερη δουλειά από τον Raikkonen, πάλεψε μέχρι τέλους. Είναι ένας αληθινός πρωταθλητής. Όταν κέρδισε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους όλοι τον χαρακτήριζαν φαινόμενο – ίσως το ίδιο να συμβαίνει τώρα με τον Hamilton. Όμως η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν είναι εύκολα τα πράγματα όταν έχεις όλη την προσοχή και την πίεση πάνω σου», είπε ο Alonso μιλώντας στην ιταλική Corriere della Sera.

Advertisement
Advertisement

Φέτος ο Vettel έχει νέο teammate, τον Charles Leclerc, ενώ ο Alonso επέλεξε να απέχει από τον μαγικό κόσμο της Formula 1.

O Vettel δεν κατάφερε να χαρίσει ένα τίτλο στη Ferrari το 2018