Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα έλεγε όχι στη Ferrari o Ricciardo;

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα έλεγε όχι στη Ferrari o Ricciardo;

FORMULA 1

Θα έλεγε όχι στη Ferrari o Ricciardo;

FORMULA 1

Ένα από τα ονόματα εκ των οδηγών του σημερινού grid που έχει πολλάκις συνδεθεί με τη Scuderia Ferrari, είναι αυτό του Daniel Ricciardo.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, όταν ο Αυστραλός πήρε την απόφαση να φύγει από τη Red Bull Racing, ο επόμενος προορισμός του ήταν η εργοστασιακή ομάδα της Renault. Μία συνεργασία που ξεκίνησε με μία δύσκολη σεζόν καθώς το 2019 η γαλλική ομάδα υποχώρησε στη βαθμολογία των κατασκευαστών, πέφτοντας πέμπτη.

Το συμβόλαιο του 30χρονου, νικητή επτά Grand Prix στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν που διανύουμε. Και ήδη δέχεται ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενο μέλλον του στο Μαρανέλο – ειδικά από τη στιγμή που ο πρώην teammate του Sebastian Vettel δεν τα πηγαίνει καλά.

Ωστόσο ο Ricciardo τόνισε πως παρότι δεν κλείνει την πόρτα και τα… τηλέφωνα, η προτεραιότητά του αυτή τη στιγμή είναι να στεφθεί με επιτυχία το project που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, ώστε να δικαιωθεί και για την απόφασή του να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

Advertisement
Advertisement

«Φυσικά θα απαντήσω κάθε κλήση στο κινητό μου αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θέλω αυτό το project να αποδώσει. Δεν θέλω να νιώθω πως ήρθα στη Renault μόνο για να φύγω από τη Red Bull και πως απλά αναζητώ την επόμενη λύση. Θέλω αλήθεια να γνωρίσουμε επιτυχίες με τη Renault. Προφανώς το κλειδί γι’ αυτό είναι να πάρουμε περισσότερα από τη φετινή σεζόν σε σχέση με την περυσινή. Τόσα ώστε το ταξίδι μου εδώ να συνεχιστεί και μετά το διετές συμβόλαιο που είναι σε ισχύ. Αυτό είναι το ιδεατό σενάριο. Όμως είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μιλάμε για το μέλλον. Προφανώς δεν θες να στείλεις το καράβι στα βράχια κι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει καν η φετινή σεζόν άρα δεν μπορώ να σκέφτομαι την επόμενη», είπε ο Ricciardo στο βρετανικό Autosport.

Διαβάστε επίσης:
Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)
Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας