Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα έχει καριέρα στην F1 με τη Mercedes ο Schumacher Jr;

Ελλάδα 21:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα έχει καριέρα στην F1 με τη Mercedes ο Schumacher Jr;

FORMULA 1

Θα έχει καριέρα στην F1 με τη Mercedes ο Schumacher Jr;

FORMULA 1

Ο Mick Schumacher κατέκτησε φέτος με εμφατικό τρόπο τον τίτλο στην Ευρωπαϊκή Formula 3, επίτευγμα που του εξασφάλισε προαγωγή στο πρωτάθλημα της Formula 2. Ένα βήμα δηλαδή μακριά από τη Formula 1, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα προορισμό για τον γιο του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Michael.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η εμπορική αξία του ονόματός του, είναι σαφές πως αποτελεί δέλεαρ για κάθε ομάδα και ήδη τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes, έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να τον εντάξουν στην «οικογένειά» τους.

Παρότι τον τίτλο του στην F3, τον κέρδισε με κινητήρα της γερμανικής ομάδας, η PREMA που ήταν και είναι η ομάδα του, παραδοσιακά συνδέεται με το Μαρανέλο. Ποιος ξέρει λοιπόν τι κρύβει το μέλλον για τον μικρό Schumi;

Advertisement
Advertisement

«Πήρε το φετινό πρωτάθλημα παίρνοντας ώθηση από κινητήρες μας, πράγμα υπέροχο, όμως δεν είναι μέρος του προγράμματος νέων οδηγών της Mercedes-Benz», παραδέχθηκε ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff. «Όμως το σημαντικότερο είναι να του δώσουμε χρόνο. Κουβαλάει αυτή την απίστευτη κληρονομιά, να είναι γιος του πιο επιτυχημένου οδηγού όλων των εποχών. Κέρδισε τον τίτλο στην F3, τα κατάφερε και τώρα πάει στην F2. Εκεί θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, έχει να αντιμετωπίσει πολλούς έμπειρους οδηγούς. Αναμφίβολα έχει την προοπτική να γίνει ένας επιτυχημένος οδηγός στη Formula 1. Ίσως μία μέρα μαζί μας, ίσως όχι».

Wolff-singa15-serious640

Όλη αυτή η… ασάφεια στα λόγια του Wolff δεν βασίζεται μόνο στα θέλω του Mick Schumacher ή στο αν τελικά έχει το ταλέντο για τη Formula 1 αλλά και στο γεγονός πως η Mercedes έχει περισσότερους οδηγούς από τις διαθέσιμες θέσεις πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ο άκρως ταλαντούχος Esteban Ocon, που την τελευταία διετία έδειξε την αξία του ως οδηγός της Force India, μένει εκτός χορού το 2019. Ενώ ένας άλλος υπέρ-ταλαντούχος εκπρόσωπος του προγράμματος νέων οδηγών της Mercedes, o Pascal Wehrlein, αποφάσισε να τεθεί εκτός «οικογένειας» για να αναζητεί αλλού την τύχη του.

Advertisement

«Ο Michael Schumacher ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός της Mercedes στα sportscars και εξελίχθηκε στον καλύτερο οδηγό όλων των εποχών. Όπως τότε, έτσι και τώρα κοιτάμε πολύ νέους οδηγούς με ταλέντο, ελπίζοντας να αποφοιτήσουν στη Formula 1 και να κάνουν καριέρα. Ελπίζουμε με τη Mercedes», είπε ο Αυστριακός.