Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα βρήκαν Webber και Vettel

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα βρήκαν Webber και Vettel

FORMULA 1

Τα βρήκαν Webber και Vettel

FORMULA 1

Μπορεί στα πέντε χρόνια συνύπαρξής τους στο στρατόπεδο της Red Bull Racing να μην είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, ωστόσο τώρα που δεν είναι αντίπαλοι εντός πίστας, αυτό έχει αλλάξει. Ο λόγος για τον Αυστραλό Mark Webber και τον Γερμανό Sebastian Vettel.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/Seitanidis)

Το “καγκουρό” ένιωθε συχνά αδικημένος από την αυστριακή ομάδα, καθώς θεωρούσε πως αυτή ευνοούσε περισσότερο τον απόφοιτο του προγράμματος εξέλιξής της. Από το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι του 2010 όπου ο Webber κλώτσησε την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, που τελικά κατέληξε στον teammate του, ο Vettel εξελίχθηκε σε κυρίαρχο εντός της RBR. Επικράτησε κατά κράτος του έμπειρου ομόσταβλού του και πήρε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στην πορεία.

Πολλά λέχθηκαν, πολλά συνέβησαν μεταξύ τους αλλά τώρα πια, η σχέση τους είναι υγιής. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του 38χρονου που από πέρυσι αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) για λογαριασμό της Porsche.

Advertisement
Advertisement

«Μετά την πρεμιέρα της Μελβούρνης, πετάξαμε μαζί προς Ντουμπάι. Στο μεγαλύτερο κομμάτι της πτήσης κάτσαμε μαζί και συζητούσαμε. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Όταν είσαι αντίπαλος με κάποιον εντός πίστας, μαχόμενοι για τον ίδιο στόχο, είναι δύσκολο να υπάρχει καλή σχέση. Τώρα έχουμε προχωρήσει. Μπορεί να είχαμε αντιπαλότητα αλλά στην πραγματικότητα, αυτή τελειώνει όταν βγάζεις το κράνος. Είχαμε μία ταραχώδη σχέση την τελευταία 4ετία που οδηγούσαμε για τη Red Bull αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν είμαστε πια στο ρινγκ», είπε ο Webber μιλώντας στο Radio Dubai.

monza13-rbs-finish640