Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα βάζει με τους αγωνοδίκες ο Lauda

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα βάζει με τους αγωνοδίκες ο Lauda

FORMULA 1

Τα βάζει με τους αγωνοδίκες ο Lauda

FORMULA 1

Μπορεί στο Grand Prix Αυστραλίας με το οποίο άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 η Mercedes να μην είχε να διαμαρτυρηθεί για κάποια ποινή, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον Niki Lauda να καταφερθεί ενάντια στην παγκόσμια ομοσπονδία και τον διευθυντή του αγώνα, Charlie Whiting.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O μη-εκτελεστικός διευθυντής της Mercedes AMG αναφέρθηκε στην ποινή 3 θέσεων στο grid που έλαβε ο Daniel Ricciardo της Red Bull Racing. Συγκεκριμένα, ο τοπικός ήρωας τιμωρήθηκε γιατί δεν έκοψε όσο έπρεπε υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Άλμπερτ Παρκ.

Συγκεκριμένα, στο προτελευταίο και το τελευταίο κομμάτι ελέγχου στο σιρκουί της Μελβούρνης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, αντί να εκκινήσει από την πέμπτη θέση την οποία κατέλαβε στις κατατακτήριες δοκιμές, να εκκινήσει όγδοος.

Advertisement
Advertisement

«Αν η FIA και ο Charlie Whiting ξεκινούν ήδη με τέτοιες ποινές, τότε η Formula 1 κινείται και πάλι προς τη λάθος κατεύθυνση. Εγώ θα επέβαλλα κάποια άλλη ποινή και αυτό θα του επέτρεπε να εκκινήσει από τις πρώτες σειρές του grid, όπως έπρεπε. Και όλοι οι Αυστραλοί θα απολάμβαναν ακόμα περισσότερο τον αγώνα», είπε ο Lauda στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF.

Τελικά ο Ricciardo είδε την καρό σημαία τέταρτος, πίσω από τους Sebastian Vettel, Lewis Hamilton και Kimi Raikkonen.