Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Lotus ο πρωταθλητής του GP2

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Lotus ο πρωταθλητής του GP2

FORMULA 1

Στη Lotus ο πρωταθλητής του GP2

FORMULA 1

Μέλος της οικογένειας της Lotus είναι πλέον ο Jolyon Palmer. Ο γιος του πρώην οδηγού της Formula 1, Jonathan Palmer, θα έχει ρόλο δοκιμαστή και εφεδρικού οδηγού για την ομάδα του Ένστον και θα έχει και τη δυνατότητα να οδηγήσει την E23 Hybrid σε ελεύθερες δοκιμές Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Η συμφωνία αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών του Βρετανού οδηγού στο GP2 Series όπου πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο. Μάλιστα ήταν ο πρώτος Βρετανός που έφτασε στην κορυφή του συγκεκριμένου θεσμού, μετά τον Lewis Hamilton.

Στόχος μου είναι να έχω ρόλο επίσημου οδηγού στη Formula 1 το 2016. Η Lotus αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για εμένα, ειδικά τώρα που θα έχει μονάδες ισχύος της Mercedes. Το να μάθω τα πάντα γύρω από το σπορ συνεργαζόμενος με μία μεγάλη ομάδα αλλά και το να καλύψω πολλά χιλιόμετρα σε δοκιμές με αυτή, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να φτάσω στον στόχο μου“, είπε ο 24χρονος.

Advertisement
Advertisement

Η μοναδική έως τώρα εμπειρία του Jolyon Palmer από Formula 1, ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όπου οδήγησε στο Άμπου Ντάμπι για λογαριασμό της Force India.

Εκ μέρους της Lotus, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Gerard Lopez, είπε: “Ο Jolyon είναι φανταστικό ταλέντο, ένας πολύ ικανός οδηγός. Έχοντας δουλέψει με τον πρωταθλητή του GP2 του 2011, τον Romain Grosjean, ξέρουμε πόσο καλή βάση αποτελεί αυτός ο θεσμός“.