Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Force India έως και το 2017 ο Hulkenberg

Ελλάδα 17:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Force India έως και το 2017 ο Hulkenberg

FORMULA 1

Στη Force India έως και το 2017 ο Hulkenberg

FORMULA 1

Δεδομένου πως οι θέσεις στις θεωρητικά μεγάλες ομάδες του σπορ ήταν γεμάτες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016, ο Nico Hulkenberg επέλεξε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Force India, για λογαριασμό της οποίας θα οδηγεί και τις επόμενες δύο σεζόν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Παρότι φερόταν ως βασικός υποψήφιος για τη νεοσύστατη Haas F1 που θα είναι ουσιαστικά η β’ ομάδα της Ferrari, ο 28χρονος επέλεξε να μείνει στην ομάδα της… καρδιάς του. Βλέπετε είναι στις τάξεις της από το 2011 όταν και είχε θέση εφεδρικού οδηγού. Το 2012 προήχθη σε επίσημο οδηγό κατακτώντας 63 βαθμούς και την ενδέκατη θέση στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Μετά από μία σεζόν στη Sauber, ο Hulkenberg επέστρεψε στη Force India πέρυσι και είχε μία πολύ καλή σεζόν, βαθμολογήθηκε σε 15 από τους 19 αγώνες και έφτασε συνολικά τους 96 πόντους όντας ένατος στην τελική κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Φέτος έχει κερδίσει 24, με καλύτερο τερματισμό την έκτη θέση στην Αυστρία. Έχει όμως ως… προίκα και τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Μαν όπου έτρεξε με τα χρώματα της Porsche. Ενδεχομένως ο Vijay Mallya να αποδείχθηκε ελαστικός και στους περιορισμούς σχετικά με ανάλογες εμφανίσεις του Hulkenberg σε άλλους θεσμούς και οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που οριστικοποιήθηκαν τα μελλοντικά μου σχέδια. Ξέρω αυτή την ομάδα απ’ έξω και ανακατωτά, νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ και η μακροχρόνια δέσμευση ήταν λογική εξέλιξη. Η πρόοδος που έχει σημειώσει η ομάδα αυτή τη διετία με έχει εντυπωσιάσει, δίνοντας μου αυτοπεποίθηση και για το μέλλον. Αποτελείται από μία σπουδαία ομάδα ανθρώπων, που διψά για επιτυχία και θέλει να βελτιώνεται κάθε χρόνο. Έχουμε πολλά σπουδαία πράγματα ενόψει και θέλω να συνεχίσω να συνεισφέρω στην ανάπτυξη της ομάδας μας», είπε ο Γερμανός.

Advertisement

Η σχετική ανακοίνωση από πλευράς Force India, περιελάμβανε και λόγια του ιδιοκτήτη της, του Δρ. Mallya: «Δεν είναι μυστικό πως είμαι από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Nico και είναι φανταστικό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως θα είναι οδηγός μας και για τις δύο επόμενες σεζόν. Είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο, με τεχνικές γνώσεις αλλά και ωριμότητα που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε σπουδαία αποτελέσματα».