Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Ferrari o Vergne!

Ελλάδα 1:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Ferrari o Vergne!

FORMULA 1

Στη Ferrari o Vergne!

FORMULA 1

O Jean-Eric Vergne, εντάσσεται στο δυναμικό της Scuderia Ferrari! Ο Γάλλος, πρώην οδηγός της Toro Rosso, θα έχει ρόλο δοκιμαστή με τα καθήκοντά του να αφορούν δουλειά στον προσομοιωτή. Παρελθόν αποτελεί για τους «κόκκινους» ο Pedro de la Rosa.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Esteban Gutierrez, έρχεται η συμφωνία με τον Vergne, με τους δύο προαναφερθέντες να πλαισιώνουν τους υπάρχοντες δοκιμαστές που παραμένουν -μέχρι νεωτέρας- στο Μαρανέλο: τους Marc Gene και Davide Rigon.

Μία τετράδα που θα εργάζεται εκτός πίστας, ώστε να έχουν εντός πίστας στα χέρια τους το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen. Άγνωστο είναι ποιος εξ αυτών, θα έχει προβάδισμα σε περίπτωση που χρειαστεί να αντικατασταθεί κάποιος από το βασικό δίδυμο.

Advertisement
Advertisement

«Είναι μεγάλη τιμή η ένταξή μου στην οικογένεια της Ferrari και το γεγονός πως αποτελώ πλέον μέλος της σημαντικότερης ομάδας στην ιστορία της Formula 1. Στόχος όλων μας είναι να βοηθήσουμε τη Scuderia να επιστρέψει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Έχοντας στο ενεργητικό μου δύο χρόνια δουλειάς στον προσομοιωτή με μία κορυφαία ομάδα (σ.σ. Red Bull Racing) και άλλα τρία σε ρόλο επίσημου οδηγού στην Toro Rosso, πιστεύω πως η εμπειρία μου μπορεί να συνεπικουρήσει τις προσπάθειες που γίνονται για να επιστρέψει η ομάδα στα νίκες. Ανυπομονώ να εκπληρώσω το όνειρο του να είμαι μέλος της ομάδας Formula 1 της Ferrari και να έχω τη στήριξη των tifosi σε κάθε μου βήμα», σχολίασε ο Vergne.

Από την πλευρά της Ferrari, τον «υποδέχθηκε» ο νέος επικεφαλής της, Maurizio Arrivabene: «Είμαι σίγουρος πως θα αποτελέσει σημαντικό αρωγό της δουλειάς μας στον τομέα της εξέλιξης του μονοθεσίου, που πραγματοποιείται στον προσομοιωτή. Θα αναλάβει ένα πρόγραμμα που αφορά στη βελτίωση συγκεκριμένων και σημαντικών τομέων, ενδυναμώνοντας μία ομάδα που ήδη περιλαμβάνει ικανότατους επαγγελματίες».

Ο Vergne έχει 58 εκκινήσεις στην F1, στην οποία ήρθε έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο Formula Campus Renault και τη Βρετανική F3, ενώ ήταν δεύτερος στo World Series 3.5 by Renault το 2011. Από το 2012 είχε ρόλο επίσημου οδηγού στη Scuderia Toro Rosso, με την οποία βαθμολογήθηκε 13 φορές, με καλύτερο τερματισμό την έκτη θέση (Καναδάς 2013, Σιγκαπούρη 2014).

O Vergne καθοδόν για την 6η θέση στο Μόντρεαλ το 2013

Advertisement

Μετά την ανακοίνωση της αποδέσμευσής του από την ιταλική ομάδα, συμμετείχε στον τρίτο γύρο της σεζόν για τη Formula E που έγινε στην Ουρουγουάη. Ο 25χρονος εντυπωσίασε, κατακτώντας την pole position και διεκδικώντας τη νίκη μέχρι λίγο πριν τον τερματισμό όταν και προδόθηκε από το μονοθέσιό του (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Όσο για τον Pedro de la Rosa, μετά από διετή θητεία στη Ferrari αποχωρεί και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσει κι αυτός τον Fernando Alonso στη McLaren, της οποίας άλλωστε αποτελούσε μέλος από το 2003 έως το 2009.

Advertisement