Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σώθηκε για το 2017 το GP Καναδά

Ελλάδα 9:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σώθηκε για το 2017 το GP Καναδά

FORMULA 1

Σώθηκε για το 2017 το GP Καναδά

FORMULA 1

Σε μία περίοδο όπου… σκάνε βόμβες αποχωρήσεων από το καλεντάρι της Formula 1, με το μέλλον των Grand Prix Μαλαισίας και Σιγκαπούρης να είναι δυσοίωνο, έχουμε ευχάριστα νέα από τον Καναδά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Μοντρεάλ, Denis Coderre, κατέληξε σε συμφωνία με τον ισχυρό άνδρα της Formula 1, το Bernie Ecclestone. Εξέλιξη που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του προγράμματος του 2017, που είχε ένα μεγάλο αστερίσκο δίπλα από τον αγώνα της Βόρειας Αμερικής.

Όλα είχαν να κάνουν με την καθυστέρηση στο πλάνα αναβάθμισης του σιρκουί Gilles Villeneuve και το γεγονός πως δεν θα υπήρχαν οι επιθυμητές αλλαγές ενόψει του αγώνα της νέας σεζόν. Όμως όπως όλα δείχνουν, το θέμα λύθηκε, αν και καλό είναι να περιμένουμε επιβεβαίωση και από την άλλη πλευρά.

Advertisement
Advertisement

Έχουν διεξαχθεί 47 Grand Prix στον Καναδά, 37 εκ των οποίων στο σιρκουί του Μοντρεάλ. Μάλιστα, εκεί ταξιδεύει η F1 από το 1978, με μοναδική εξαίρεση το 1987 και το 2009. Αρχικά, το σχεδιασμένο από τον Roger Peart σιρκουί, ονομαζόταν Cicuit ile Notre Dame αλλά πήρε το σημερινό του όνομα από τον αδικοχαμένο Gilles Villeneuve.

Η παραπάνω εξέλιξη θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι αναμενόμενη, δεδομένου του γεγονότος πως οι Καναδοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν ξανά έναν συμπατριώτη τους να συμμετέχει στον αγώνα, συγκεκριμένα τον Lance Stroll που τη νέα σεζόν έχει θέση επίσημου οδηγού στη Williams.

Advertisement

Διαβάστε εδώ πόσοι και ποιοι ήταν οι Καναδοί που έτρεξαν στην F1!