Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σκανδάλo και σαμποτάζ στην Formula 1

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σκανδάλo και σαμποτάζ στην Formula 1

FORMULA 1

Σκανδάλo και σαμποτάζ στην Formula 1

FORMULA 1

Η παγκόσμια ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον πρόεδρό της, ενώ ήρθε στο φως νέα κατηγορία εναντίον του.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον άνθρωπο ο οποίος είχε κάνει την πρώτη καταγγελία εναντίον του Σουλαγιέμ -και ο οποίος παραμένει ανώνυμος- ο πρόεδρος της FIA είχε προσπαθήσει να σαμποτάρει και την διεξαγωγή του περσινού Grand Prix στο Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του καταγγέλλοντος ο Σουλαγιέμ άσκησε πίεση σε αξιωματούχους της FIA, ώστε η πίστα στο Βέγκας να μην πάρει την έγκριση ασφάλειας της ομοσπονδίας. Ο πρώτος ισχυρισμός εναντίον του Σουλαγιέμ αφορούσε σε υποτιθέμενη ανάμιξή του στην κατακύρωση των τελικών αποτελεσμάτων του περσινού GP στην Σαουδική Αραβία.

Advertisement
Advertisement

Η FIA εν μέσω όλων όσων έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε χθες σχετική ανακοίνωση. «Η FIA επιβεβαιώνει ότι ο υπεύθυνος του τμήματος δεοντολογίας έχει λάβει μία αναφορά με ισχυρισμούς που αφορούν σε συγκεκριμένα μέλη της διοίκησής της» γράφει η ανακοίνωση.

«Το τμήμα δεοντολογίας αξιολογεί τους εν λόγω ισχυρισμού, φροντίζοντας παράλληλα για την αυστηρή τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας» καταλήγει η ανακοίνωση. Εκπρόσωπος της FIA εξέφρασε την απογοήτευσή του για την δημοσιοποίηση της υπόθεσης χωρίς της έγκριση της FIA τονίζοντας ότι πολλά από αυτά που αναφέρονται είναι ανακριβή.