Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Schumacher: Απίστευτη η απόδοση του Vettel

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Schumacher: Απίστευτη η απόδοση του Vettel

FORMULA 1

Schumacher: Απίστευτη η απόδοση του Vettel

FORMULA 1

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκαελ Σουμάχερ και μέντορας του Σεμπάστιαν Φέτελ μιλά για τα ρεκόρ που χάνει και δηλώνει σοκαρισμένος από τις επιδόσεις του νεαρού συμπατριώτη του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Σουμάχερ στα 45 του έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος να αξιολογήσει ένα φαινόμενο όπως ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Φέτελ. Ο 26χρονος κέρδισε σε 13 από τους 19 αγώνες φέτος, ενώ ο Σουμάχερ το 2004 είχε πάρει 13 στους 18 αγώνες.

Αναφερόμενος στο φετινό πρωτάθλημα ο Σουμάχερ τόνισε: «Ο Φέτελ έκανε σπουδαία δουλειά, ήταν πολύ τυχερός. Αν συγκρίνει κανείς την απόδοσή του μ’ αυτή του Γουέμπερ γιατί αυτό είναι το σημείο αναφοράς βλέπει πως ο Φέτελ πήρε 13 αγώνες και ο Γουέμπερ κανέναν. Αυτό είναι σοκαριστικό, είμαι ευτυχής που δεν βρίσκομαι εγώ σ’ αυτή τη θέση. Αν κάποιος μπορεί να σπάσει τα ρεκόρ μου προτιμώ να είναι αυτός. Πέτυχα ότι πέτυχα στην εποχή μου, τώρα είναι η δική του εποχή, καμαρώνω γι’ αυτόν».

Advertisement
Advertisement

Ο Φέτελ έχει εκκινήσει σε 120 Grand Prix μέχρι σήμερα αντίστοιχα όταν ο Σουμάχερ είχε συμπληρώσει 120 αγώνες οι επιτυχίες του ήταν λιγότερες. Ας δούμε ένα συγκριτικό πίνακα:

                              Σουμάχερ             Φέτελ
Ηλικία                   30                 27
Τίτλοι                     2                  4
Νίκες                     33                 39
Βάθρα                   66                 62
Pole                      20                 45
Ταχύτεροι γύροι     35                 22
Σε 120 GP