Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ρίχνει γέφυρες προς τη Renault η Red Bull

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ρίχνει γέφυρες προς τη Renault η Red Bull

FORMULA 1

Ρίχνει γέφυρες προς τη Renault η Red Bull

FORMULA 1

Μπορεί μέχρι πριν από μερικούς μήνες αυτό να φάνταζε αδύνατο, ωστόσο η Red Bull προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις της με τη Renault.

Advertisement
Advertisement

Παρότι η συνεργασία των δύο πλευρών έληξε επεισοδιακά μετά από δώδεκα χρόνια, η αιφνίδια απόφαση της Honda να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του πρωταθλήματος του 2021, έχει φέρει την αυστριακή εταιρεία σε αδιέξοδο.

Έχοντας γυρίσει την πλάτη στους Γάλλους κι έχοντας ποντάρει στους Ιάπωνες, μπορεί να δικαιώθηκε για την επιλογή της εντός πίστας καθώς η Red Bull Racing έχει πετύχει 4 νίκες και η AlphaTauri άλλη μία, μένει όμως στα κρύα του λουτρού.

Κι αν εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και να αξιοποιήσει τεχνογνωσία της Honda και να παράγει μόνη της τις υβριδικές μηχανές, ξέρει πως αν χρειαστεί να συνεργαστεί με κατασκευαστή, αυτός αναπόφευκτα θα είναι η Renault.

Advertisement
Advertisement

Mercedes και Ferrari δεν έχουν καμία διάθεση συνεργασίας με έναν τόσο σημαντικό αντίπαλο για τις ομάδες τους ενώ η γαλλική εταιρεία, θα υποχρεούται βάσει κανονισμών μιας και είναι αυτή με τους λιγότερους πελάτες, να προμηθεύσει τις ομάδες της Red Bull έναντι αντιτίμου της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Προσπαθώντας να λειάνει το δρόμο αν χρειαστεί να τον διαβεί, ο επικεφαλής της RBR, Christian Horner, μίλησε θετικά για τη νέα εποχή στο στρατόπεδο της γαλλικής εταιρείας, υπό την ηγεσία του Luca de Meo.

Advertisement

«Από τη διακοπή της συνεργασίας μας μέχρι τώρα, η Renault έχει αλλάξει. Το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει φέρει φρέσκο αέρα και ιδέες. Κινούνται προς τα εμπρός», είπε μεταξύ άλλων ο Βρετανός.

Advertisement

Μένει να δούμε αν τελικά θα χρειαστεί το… καλόπιασμα ή όχι.

Διαβάστε επίσης:
Ενισχύεται η επιρροή της AMG στη Mercedes F1

Το οριστικό «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

Advertisement

Τι λέει η Honda για την αποχώρησή της από την F1