Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Θα επανέλθει ο Vettel!

Ελλάδα 2:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Θα επανέλθει ο Vettel!

FORMULA 1

Ricciardo: Θα επανέλθει ο Vettel!

FORMULA 1

Ο νεαρός Αυστραλός πιλότος της Red Bull είναι βέβαιος πως ο teammate του και παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel, πολύ σύντομα θα ανακάμψει και θα βρεθεί σε φόρμα. Μέχρι στιγμής σε 9 αγώνες ο Daniel Ricciardo έχει 28 βαθμούς περισσότερους από τον Vettel, ενώ στις κατατακτήριες δοκιμές έχει αναδειχθεί 6 φορές νικητής στη μάχη με το χρονόμετρο, έναντι 3 του Γερμανού.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Στο τελευταίο αγώνα στη Βρετανία ο Vettel ήταν 2ος στις κατατακτήριες, αλλά ακολουθώντας λάθος στρατηγική βρέθηκε στον τερματισμό στην 5η θέση. Αντίθετα ο Ricciardo, που εκκινούσε 8ος, ακολουθώντας στρατηγική ενός pit stop κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο. Οι αναλύσεις δείχνουν πως ο Vettel έχει θέμα με την συμπεριφορά του μονοθεσίου στη φάση της ανάκτησης ενέργειας που αποσταθεροποιεί το πίσω μέρος. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κατεβάσματα. Αυτοί οι δυο παράγοντες φέρνουν τον Vettel σε δύσκολη θέση στην είσοδο της στροφής.

Μιλώντας σχετικά ο Ricciardo τόνισε: «Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω εκφράσεις όπως ότι θα βελτιωθεί ή θα γίνει καλύτερος, γιατί είναι πολύ καλός. Είμαι σίγουρος πως σύντομα θα είναι ξανά σε φόρμα. Στον επόμενο αγώνα εντός έδρας σίγουρα θα κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει στους συμπατριώτες του ότι είναι ικανός. Θέλω να πάει καλύτερα γιατί ο ανταγωνισμός μαζί του θα ανεβάσει και μένα. Στη Γερμανία θα έχει επιπλέον κίνητρο, οπότε θα γίνει καλή μάχη».

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά το πως θα ταιριάξει η RB10 στην πίστα του Χόκενχάιμ, ο Ricciardo τόνισε: «Υπάρχουν κάποιες μεγάλες ευθείες και θεωρητικά υστερούμε. Γίνεται προσπάθεια για βελτίωση αλλά δεν μπορούμε να βρούμε άπειρη ιπποδύναμη μονομιάς. Θα είμαστε καλοί στο τρίτο κομμάτι της πίστας αλλά θα χάνουμε χρόνο στα πρώτα δυο κομμάτια. Τα πράγματα θα είναι καλύτερα για μας στη Βουδαπέστη».