Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Γκρίνια για τα λάστιχα!

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Red Bull: Γκρίνια για τα λάστιχα!

FORMULA 1

Red Bull: Γκρίνια για τα λάστιχα!

FORMULA 1

Στην Αυστριακή ομάδα έχουν θέματα με τα ελαστικά και δεν παραλείπουν να το τονίσουν σε κάθε περίπτωση ή ευκαιρία. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ μιλώντας πριν τις ελεύθερες δοκιμές στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην καθυστέρηση υιοθέτησης των νέων ελαστικών απ’ αυτό τον αγώνα. TOY T. ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Advertisement
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε η Pirelli αρχικά είχε πει πως τα ελαστικά με σκελετό από κέβλαρ θα ήταν διαθέσιμα από τον Καναδά αλλά μετά την αντίδραση της Force India (σ.σ: αγωνίζεται με κινητήρα Mercedes) που ζήτησε να δοκιμάσει τα ελαστικά προτού αυτά χρησιμοποιηθούν σε αγώνα η Ιταλική εταιρεία υποχρεώθηκε να δώσει στις ομάδες δυο σετ μέσης γόμας με το νέο σκελετό μόνο σήμερα στα ελεύθερα. Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών πήγε χαμένη όσον αφορά στην αξιοποίηση της δυνατότητας δοκιμής καθώς το οδόστρωμα ήταν βρεγμένο και τώρα απομένει η δεύτερη περίοδος.

Μιλώντας σχετικά ο Φέτελ τόνισε: «Ξέραμε πως σ’ αυτόν τον αγώνα θα έχουμε διαφορετικά λάστιχα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εφόσον οι αλλαγές γίνονται για λόγους ασφαλείας δεν συμφώνησαν όλες οι ομάδες. Εμείς δεν αντιμετωπίσαμε αποκόλληση πέλματος όπως άλλες ομάδες. Ελπίζω να μην υπάρξει αυτό το θέμα στο συγκεκριμένο αγώνα και από τον επόμενο με τα νέα ελαστικά να πάψει να υφίσταται».

Advertisement
Advertisement