Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Raikkonen: Υποφέραμε φέτος!

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Raikkonen: Υποφέραμε φέτος!

FORMULA 1

Raikkonen: Υποφέραμε φέτος!

FORMULA 1

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και οδηγός της Ferrari προσπερνά τη βελτίωση της δικής του ανταγωνιστικότητας και στέκεται στη συνολική εικόνα της φετινής χρονιάς για την Ιταλική ομάδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Η Ferrari έχοντας κερδίσει 3 αγώνες τo 2015, τερμάτισε 2η πίσω από τη Mercedes στους κατασκευαστές και για το 2016 υπήρχε προσδοκία για κάτι παραπάνω. Όμως η φετινή χρονιά ήταν ένας εφιάλτης για τους κόκκινους που έμειναν μακριά από το μεσαίο σκαλί του βάθρου και έχασαν τη 2η θέση στους κατασκευαστές από τη Red Bull. O Ράικονεν από την πλευρά του έδειξε σημάδια ανάκαμψης ήταν εξίσου γρήγορος με το Φέτελ στις κατατακτήριες δοκιμές και πολύ κοντά σε συγκομιδή βαθμών (σ.σ: 26 λιγότερους). Όμως είναι λογικό στη Ferrari να υπάρχει ένταση όπως παραδέχεται και ο 35χρονος πρωταθλητής, ο τελευταίος για λογαριασμό της Scuderia το 2007.

Ο Iceman τόνισε: “Υποφέραμε και συνεχίζαμε να δουλεύουμε σκληρά και να προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν ανάλογα. Νιώθω πως βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση απ’ ότι φαίνεται, καθώς ως ομάδα δουλεύουμε πολύ καλά. Ελπίζω το νέο μονοθέσιο του 2017 να είναι πιο ανταγωνιστικό για να δώσουμε μια καλή μάχη. Προσωπικά ήμουν καλύτερος από άλλες χρονιές όμως αυτό δε με κάνει χαρούμενο καθώς απέχουμε από το στόχο“.

Advertisement
Advertisement

To παραδοσιακό γιορτινό τραπέζι της Ferrari, διεξήχθη σε βαριά ατμόσφαιρα και
σε ανάλογο ύφος ήταν οι δηλώσεις του προέδρου Σέρτζιο Μαρκιόνε: “Η ομάδα τα δίνει όλα και έχει επιθυμία για τη νίκη. Αλλάξαμε τη δομή και προτιμώ να βλέπω το μέλλον από την δική μου οπτική. Δε μετανιώνω για τις επιλογές που έγιναν.  Μας λείπουν ακόμη αρκετά πράγματα. Εφόσον δουλεύουμε θα έρθουν τα αποτελέσματα“.

2016-pranzo-natale-marchionne-arrivabene-binotto-b640

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε ζήτησε υπομονή από τους τιφόζι: “Δε δέχομαι ότι ο Φέτελ είναι αποθαρρυμένος. Επαναλαμβάνει πως θέλει να κερδίσει με τη Ferrari“.

Advertisement

O τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Ματία Μπινότο (αριστερά στην εθιμοτυπική χριστουγεννιάτικη φωτογραφία, στη μέση ο Μαρκιόνε και δεξιά ο Αριβαμπένε) αναφερόμενος στις αλλαγές κανονισμών συμπλήρωσε: “Αλλάζουν πολλά στην αεροδυναμική. Τα μονοθέσια θα είναι πολύ πιο γρήγορα, στις στροφές, στην επιτάχυνση και θα φρενάρουν σε μικρότερη απόσταση. Είναι θέμα χρόνου να φτιάξουμε ένα τέτοιο μονοθέσιο. Πρέπει να υιοθετήσουμε νέες λύσεις πριν τους αντιπάλους μας. Δε  θα σταματήσουμε να δουλεύουμε την περίοδο των γιορτών“.