Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Raikkonen: Διαφορετική ιστορία η νέα Ferrari!

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Raikkonen: Διαφορετική ιστορία η νέα Ferrari!

FORMULA 1

Raikkonen: Διαφορετική ιστορία η νέα Ferrari!

FORMULA 1

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής από την πρώτη κιόλας μέρα που οδήγησε την SF15T, φάνηκε ικανοποιημένος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Iceman είχε μια δύσκολη χρονιά πέρυσι καθώς η F14T δεν ήταν στα μέτρα του. Τον προβλημάτιζε ιδιαίτερα στο φρενάρισμα όπου το πίσω μέρος λόγω ανάκτησης ενέργειας συμμετείχε λιγότερο απ’ ότι ήθελε, αλλά και στην αλλαγή πορείας όπου το οδηγικό του στυλ απαιτεί ιδιαίτερα σταθερό εμπρός μέρος.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας James Allison, που το 2012 όταν αμφότεροι βρίσκονταν  στη Lotus είχε δώσει μονοθέσιο νικητή στο Raikkonen άκουσε προσεκτικά τις παραινέσεις του Φινλανδού και έφτιαξε την SF15 T σύμφωνα μ’ αυτές. Λογικά λοιπόν ο κορυφαίος Βρετανός μηχανικός περίμενε πως και πως ν’ ακούσει τις χθεσινές εντυπώσεις του Raikkonen μετά την πρώτη του επαφή με την SF15T στην πίστα της Χερέθ στο πλαίσιο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 με τη Ferrari ήταν όλο χαμόγελα στο τέλος της ημέρας: «Υπάρχουν πολλά καλά στοιχεία σε τομείς που είχαμε δυσκολίες. Προφανώς είναι η πρώτη επαφή και η πίστα ήταν νοτισμένη στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας αλλά βάλαμε αρκετά χιλιόμετρα. Το συνολικό πακέτο είναι καλύτερο απ’ αυτό που είχαμε πέρυσι στο τέλος της χρονιάς. Έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Έχουμε πολύ δουλειά και πολλά να βελτιώσουμε είναι όμως σίγουρο ένα θετικό ξεκίνημα και διαθέτουμε μια καλή βάση».

Ο Raikkonen χτες στην πίστα της Χερέθ με την σκληρή γόμα της Pirelli

Συγκρίνοντας την SF15T με την περσινή F14T ο Raikkonen είπε: «Υπάρχουν πολλές διαφορές. Είναι καινούργιο μονοθέσιο, αισθάνεσαι αμέσως αν είναι καλό ή κακό. Είναι τελείως διαφορετική ιστορία από πέρυσι. Είναι θετικό ξεκίνημα και ένιωσα αμέσως καλά βγαίνοντας στην πίστα».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τη Ferrari που τελειώνει στο τέλος της χρονιάς ο Raikkonen είπε: «Υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του συμβολαίου. Το θέμα είναι να πάμε καλά φέτος. Αν δε τα πάμε καλά και δε συνεχιστεί η συνεργασία δε θα έρθει και το τέλος του κόσμου. Στόχος είναι να τα πάμε καλά και να ζήσουμε ωραίες στιγμές ώστε να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Δεν ανησυχώ για τη συνέχεια ούτε θέλω να το σκέφτομαι».

Advertisement

Ο Raikkonen οδηγεί και σήμερα για τη Ferrari στη Χερέθ, όπου ολοκληρώνεται το πρώτο 4ημερο δοκιμών.