Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Raikkonen: Μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά!

Ελλάδα 7:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Raikkonen: Μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά!

FORMULA 1

Raikkonen: Μπορούμε να μειώσουμε τη διαφορά!

FORMULA 1

Ιδιαίτερα αισιόδοξος ακούγεται ο Kimi Raikkonen ενόψει του τρίτου αγώνα της χρονιάς που διεξάγεται την Κυριακή στο Μπαχρέιν (σ.σ: απευθείας μετάδοση στις 17:00, Alpha).

Advertisement
Advertisement

TOY ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 34χρονος Φινλανδός πρωταθλητής έδειξε στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Μαλαισίας την Παρασκευή και το Σάββατο σαφή σημάδια βελτίωσης της ταχύτητας της F14 T.

Ο Raikkonen προσπαθεί με τους μηχανικούς της Ιταλικής ομάδας να βελτιώσει την αίσθηση του εμπρός μέρους του μονοθεσίου του. Όπως ίσως γνωρίζετε το απέριττο οδηγικό του στυλ, βασίζεται στην αίσθηση του εμπρός μέρους. Ο Iceman απαιτεί απόλυτα ακρίβεια στην αλλαγή πορείας και αν αυτή του δοθεί μπορεί να μεταφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα στην είσοδο της στροφής.

Advertisement
Advertisement

Το τεχνικό επιτελείο της Ferrari, έχει ειδικά για το μονοθέσιο του Raikkonen τροποποιήσει κάποια τμήματα της εμπρός ανάρτησης και ο Iceman θα έχει σήμερα την ευκαιρία να τα δοκιμάσει στις ελεύθερες δοκιμές. Ταυτόχρονα η Ferrari έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην ανάκτηση ενέργειας, που επηρεάζει την σταθερότητα στο φρενάρισμα.

Μιλώντας σχετικά ο Raikkonen τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι Mercedes είναι δυνατές μέχρι τώρα αλλά εμείς έχουμε περιθώριο για μεγάλο βήμα. Ξέρουμε που χρειάζεται να βελτιωθούμε και είμαι σίγουρος ότι θα το πραγματοποιήσουμε σύντομα. Στη Μαλαισία ήμασταν καλύτεροι αλλά όχι εκεί που θέλαμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς που επιδέχονται βελτίωση, ευτυχώς έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για τις πραγματοποιήσουν. Ελπίζω εδώ να πάω καλύτερα αν δεν έχω κάποια ατυχία στον αγώνα».