Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πρέπει να ξεχάσει την F1 o Kubica

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρέπει να ξεχάσει την F1 o Kubica

FORMULA 1

Πρέπει να ξεχάσει την F1 o Kubica

FORMULA 1

Κατά την ταπεινή μας άποψη ήταν ένας οδηγός που τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1, με την κατάλληλη ομάδα ίσως να είχε κατακτήσει και τίτλο! Όμως η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον Robert Kubica.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Ο Πολωνός τραυματίστηκε σοβαρά στις 6 Φεβρουαρίου του 2011, όταν στο πλαίσιο του ράλι Ronde di Andora βγήκε εκτός δρόμου, με τη μπαριέρα να διαπερνά το Skoda Fabia που οδηγούσε και να τον τραυματίζει σοβαρά. Κυρίως στο δεξί χέρι που σχεδόν ακρωτηριάστηκε.

Ο 32χρονος σήμερα οδηγός έδωσε μεγάλη μάχη για να επιστρέψει και παρότι δεν το έκανε στις πίστες της Formula 1, κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο στην κατηγορία WRC2 του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι του 2014!

Advertisement
Advertisement

Ενώ προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Μαν, ρωτήθηκε από την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή του στην F1.  Δυστυχώς η απάντησή του ήταν απογοητευτική: «Δεν μπορώ να περιστρέψω το αντιβράχιο του χεριού μου, καλούμαι λοιπόν να βάζω όλη τη δύναμη από τον ώμο μου. Όμως στα κόκπιτ της F1 δεν υπάρχει αρκετός χώρος για να το κάνω αυτό. Μισώ που το λέω σε εσάς αλλά και στον εαυτό μου αλλά τουλάχιστον τώρα, είναι αδύνατο να επιστρέψω».

Ο Kubica έχει βρεθεί αρκετές φορές σε προσομοιωτές όπου φέρεται να έχει «γράψει» πολύ καλούς χρόνους αλλά άλλο οι εικονικές πίστες και άλλο η πραγματικότητα.

kubica-injured640Tυχερός στην ατυχία του, ο Kubica τουλάχιστον είναι ακόμα ζωντανός.