Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πρέπει να αποφασίσουν τώρα… για τον Μάρτιο!

Ελλάδα 7:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρέπει να αποφασίσουν τώρα… για τον Μάρτιο!

FORMULA 1

Πρέπει να αποφασίσουν τώρα… για τον Μάρτιο!

FORMULA 1

Πολλή συζήτηση έχει γίνει ήδη για τους νέους κανονισμούς σχετικά με τα ελαστικά στη Formula 1 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2016 (πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε με σαφήνεια τι ακριβώς θα ισχύσει). Όμως παρότι είμαστε 100 ημέρες πριν την πρεμιέρα της Μελβούρνης, οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν άμεσα τι γόμες ελαστικών θα χρησιμοποιήσουν εκεί!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, το deadline είναι στις 17 Δεκεμβρίου, ώρα οι 11 ομάδες που θα λάβουν χώρα στον μαραθώνιο της επόμενης σεζόν, πρέπει να πάρουν από τώρα μία στρατηγική απόφαση που ίσως επηρεάσει καθοριστικά τις επιδόσεις τους στο σιρκουί Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Για τον αγώνα της Αυστραλίας, οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η πολύ μαλακή, η μαλακή και η μέση, με την πρώτη να μην έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στη συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή. Οι παραπάνω διαθέσιμες επιλογές γνωστοποιήθηκαν στις ομάδες μόλις την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, εξηγεί γιατί η προθεσμία για την παραπάνω απόφαση έχει έρθει 14 εβδομάδες προτού τα μονοθέσια πατήσουν στη συγκεκριμένη πίστα: «Λόγω της περιπλοκότητας των κανονισμών και των επιλογών αλλά και των απαιτήσεων στη μεταφορά των ελαστικών στην Αυστραλία, έπρεπε να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα από νωρίς. Πάντα για την πρεμιέρα στέλναμε τα ελαστικά μας από τις αρχές Ιανουαρίου, για να αποφύγουμε τυχόν προβλήματα και καθυστερήσεις. Όμως ειδικά τώρα, με τους νέους κανονισμούς και την ελευθερία επιλογής στις ομάδες, όλα έπρεπε να γίνουν πιο νωρίς για να έχουμε και αρκετό χρόνο για την παραγωγή των ελαστικών».

Aus-15-battle-a640