Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πότε έβαλε τα κλάματα ο Verstappen; (vid)

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε έβαλε τα κλάματα ο Verstappen; (vid)

FORMULA 1

Πότε έβαλε τα κλάματα ο Verstappen; (vid)

FORMULA 1

Την αποκάλυψη πως ο Max Verstappen έβαλε τα κλάματα μετά το ατύχημά του στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του περυσινού Grand Prix του Μονακό, έκανε ο ισχυρός άνδρας του προγράμματος Formula 1 της Red Bull, Dr. Helmut Marko.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ήταν ένα καθοριστικό λάθος, πανομοιότυπο με εκείνο που είχε κάνει ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς του στέρησε την ευκαιρία να λάβει μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ως αποτέλεσμα, ο Ολλανδός αναγκάστηκε να εκκινήσει από την ουρά του grid. Τελικά, μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, σκαρφάλωσε στην ένατη θέση.

Advertisement
Advertisement

Όμως εκείνο το λάθος ήταν ένα από τα… πολλά, ήταν το έκτο συνεχόμενο αγωνιστικό τριήμερο στο οποίο ο Verstappen είχε εμπλακεί σε κάποιο συμβάν.

Και παρότι από εκεί και μετά πήγε… τρένο, τη συγκεκριμένη στιγμή η πίεση ήταν αφόρητη για τον 21χρονο σήμερα οδηγό.

Advertisement

«Ο Max δεν είναι ανόητος. Ήταν δακρυσμένος όταν επέστρεψε στα pit. Εκείνο το συμβάν ίσως του επέτρεψε να σκεφτεί καλύτερα. Είναι πολύ γρήγορος. Δεν πρέπει όμως να αποδεικνύει συνεχώς πως είναι ο καλύτερο, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο», είπε ο Αυστριακός στο Motorsport-Total.

Αδιαμφισβήτητα ο Verstappen είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο που θα πρωταγωνιστεί στη Formula 1 επί σειρά ετών. Εύλογα όμως, λόγω του νεαρού της ηλικίας του, σε κάποιους τομείς είναι ακόμα «άγουρος».

Advertisement

marko-baku18-verstappen640

«Οι τομείς στους οποίους πρέπει να δουλέψει είναι η ανυπομονησία του, πως δυσκολεύεται να διατηρήσει τον έλεγχο. Δείτε για παράδειγμα τι συνέβη με τον Vettel στην Κίνα. Έπρεπε απλά να περιμένει να τον περάσει μετά τη φουρκέτα, σε ένα σημείο που χάρη στην πρόσφυση των ελαστικών και το σασί του που απέδιδε πολύ καλύτερα, θα περνούσε χωρίς κανένα πρόβλημα», τόνισε ο Marko.

Ο Verstappen ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της τελικής βαθμολογίας, με 249 πόντους και δύο νίκες στο ενεργητικό του.

Advertisement