FORMULA 1

Πόση αλήθεια κρύβει η νέα φημολογία για τον Schumacher;

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόση αλήθεια κρύβει η νέα φημολογία για τον Schumacher;

FORMULA 1

Πόση αλήθεια κρύβει η νέα φημολογία για τον Schumacher;

FORMULA 1

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία που θα συμπληρωθούν πέντε χρόνια από τον σοβαρό τραυματισμό του Michael Schumacher στο κεφάλι, πέντε χρόνια με ελάχιστη ως μηδαμινή πραγματική ενημέρωση για την πορεία της αποθεραπείας του, είναι σαφές πως αρχίζει το ετήσιο… πάρτι από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Και φέτος άρχισε νωρίς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Στο NewsAuto έχουμε ακολουθήσει από την πρώτη ημέρα συγκεκριμένη τακτική στην κάλυψη του θλιβερού αυτού συμβάντος και όσων έχουν ακολουθήσει. Και θα συνεχίσουμε έτσι. Ήδη διαβάζω τίτλους «Περπατάει ο Schumacher», «Σηκώθηκε ο Schumacher» και άλλα πιασάρικα που εξασφαλίζουν κλικ σε χρόνο μηδέν. Τι άλλαξε όμως στ’ αλήθεια;

Η εύκολη οδός είναι να δεις έναν τίτλο, να ακολουθήσεις το σύνδεσμό, να βρεις δύο ασαφείς αράδες και να τις αναπαράγεις. Εμείς δεν πάμε έτσι. Αντί λοιπόν να πάρουμε το δρόμο του πρόβατού που ακολουθεί τα άλλα πρόβατα και πέφτει από το γκρεμό, ας ακολουθήσουμε την αντίθετη κατεύθυνση για να φτάσουμε στην πηγή της νέας φημολογίας.

Advertisement
Advertisement

Αυτή προέρχεται από τη βρετανική Daily Mirror. Νομίζω ήδη αρκετοί έχετε καταλάβει τι σημαίνει αυτό. Το κείμενο το υπογράφει ο Jonathan McEvoy. Από τη μία δημοσιογράφος ειδικευμένος στη Formula 1 κι όχι στο κουτσομπολιό βαριάς μορφής, ωστόσο με «ένοχο» παρελθόν καθώς το συγκεκριμένο μέσο θέλει πρωτοσέλιδα – ανεξαρτήτως τιμήματος στον τομέα της αξιοπιστίας. Έχει και στο ενεργητικό του μερικούς «καβγάδες» όπως αυτός με τον Eric Boullier – πρώην πια διευθυντή της McLaren σχετικά με την εγκυρότητα όσων δημοσίευε.

schumi-val12-pitlaneglory-a640

Ο McEvoy λοιπόν έχει γράψει ένα αναλυτικότατο -και η αλήθεια είναι- καλογραμμένο άρθρο σχετικά με τον Schumi. Αφορά τι συνέβη στον Γερμανό, τις αντιδράσεις των γύρω του, όσα έχουν ειπωθεί έως τώρα, τη στάση της οικογένειας. Μιλάει για όσα συμβαίνουν στην ήσυχη περιοχή του Γκλαντ όπου βρίσκεται η έπαυλη της οικογένειας. Υποθέτω ταξίδεψε μέχρι εκεί ή έστω αφήνει να εννοηθεί κάτι τέτοιο μεταφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με τη… «γειτονιά».

Advertisement

Σχετικά όμως με το φλέγον ζήτημα, η αναφορά είναι συγκεκριμένη και λέει τα εξής: «Η Sportsmail πληροφορείται πως δεν βρίσκεται ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι. Ούτε η επιβίωσή του βασίζεται από μηχανήματα. Αντίθετα πιστεύει πως δέχεται εκτεταμένη φροντίδα και θεραπεία που εκτιμάται πως κοστίζει περισσότερες από 50 χιλιάδες αγγλικές λίρες την εβδομάδα».

schumi_aus12_art640

Advertisement

Τίποτα περισσότερο. Δεν αναφέρεται κάποια μαρτυρία, κάποια πηγή, μόνο μία… αίσθηση.  Κι αν για τ’ ότι δεν είναι διασωληνωμένος, έχει επαφή με το περιβάλλον, κάποιου είδους επικοινωνία και πως η αποθεραπεία του κοστίζει πολύ είναι στοιχεία που λίγο-πολύ γνωρίζουμε ή αποδεχόμαστε βάσει των ψηγμάτων πληροφόρησης που έχουν υπάρξει αυτή την πενταετία, θυμίζω πως πριν μερικούς μήνες η οικογένεια Schumacher κέρδισε δικαστική κόντρα με μέσο που υποστήριζε πως ο Schumi μπορεί να περπατήσει.

Από τότε φυσικά πολλά μπορούν να έχουν αλλάξει αλλά δεν παρουσιάζεται το παραμικρό στοιχείο που να πείθει πως ο συντάκτης του αρχικού άρθρου έχει πρόσβαση εντός των τειχών της έπαυλης Schumacher και πως μπορεί να πιστοποιήσει κάτι τέτοιο.

schumacher_tur10_grid_shovlin640

Advertisement

Αλλά είπαμε, συμπληρώνουμε πέντε χρόνια την άλλη εβδομάδα και τέτοια θα δούμε πάλι πολλά. Ετοιμαστείτε, το πανηγύρι ξεκίνησε και θα κρατήσει μέρες.

Αν και μεταξύ μας, θα ήθελα τόσο μα τόσο πολύ στα πεντηκοστά γενέθλια του θρύλου της Formula 1, στις 3 Ιανουαρίου του 2019, να βγει ο ίδιος και να φωνάξει: «Καλά σας τα έλεγε η Daily Mirror και δεν την πιστεύατε». Μακάρι.