Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πόσα πλήρωσε η Toro Rosso για τις ζημιές από τα ατυχήματα του 2018;

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα πλήρωσε η Toro Rosso για τις ζημιές από τα ατυχήματα του 2018;

FORMULA 1

Πόσα πλήρωσε η Toro Rosso για τις ζημιές από τα ατυχήματα του 2018;

FORMULA 1

Βαρύς ήταν ο λογαριασμός για τη Scuderia Toro Rosso, σε ότι αφορά στις ζημιές που υπέστησαν τα μονοθέσιά της κατά τη διάρκεια των Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ιταλική ομάδα που αποτελεί «δορυφόρο» της Red Bull Racing και χρησιμοποιούσε υβριδικές μηχανές της Honda, έκλεισε τη σεζόν στην ένατη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, με συνολική συγκομιδή 33 πόντων (29 από τον Pierre Gasly και 4 από τον Brendon Hartley).

Ο επικεφαλής της ομάδας με έδρα στη Φαένζα, Franz Tost, έκανε έναν απολογισμό της δέκατης-τρίτης σεζόν της ομάδας του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ξεκινώντας από τα θετικά!

Advertisement
Advertisement

«Είχαμε κάποιες ξεχωριστές στιγμές φέτος αλλά και κάποιους αγώνες που δεν εξελίχθηκαν καλά. Στην πρώτη κατηγορία είναι προφανώς η τέταρτη θέση του Gasly στο Μπαχρέιν, όπου κάναμε έναν εξαιρετικό αγώνα. Έκανε όμως καλούς αγώνες και στο Μονακό (έκτος) αλλά και τη Βουδαπέστη (έκτος). Και το Σπα ήταν ένας καλός αγώνας, γιατί δεν περιμέναμε να τερματίσουμε στις βαθμολογούμενες θέσεις εκεί αλλά ήμασταν ένατοι. Και τέλος στο Μεξικό, που είχαμε μία δέκατη θέση», είπε ο Tost στο Motorsport.com.

Τα καλά όμως τα ξέραμε, πάμε στο… ζουμί. Πόσο κόστισαν στην Toro Rosso τα ατυχήματα των Gasly-Hartley; Το ποσό δεν είναι αμελητέο…

Advertisement

«Είχαμε πολλά ατυχήματα. Φέτος πληρώσαμε €2.3 εκατομμύρια μόνο σε ζημιές από ατυχήματα. Τη σύγκρουση του Gasly με τον (Romain) Grosjean στη Βαρκελώνη ενώ ο Gasly δεν μπορούσε να κάνει τίποτα και για τη σύγκρουση με τον (Esteban) Ocon στη Γαλλία. Έπειτα είχαμε την σύγκρουση των (Lance) Stroll και Hartley στον Καναδά αλλά κι όσα συνέβησαν στο Σίλβερστοουν (σ.σ. ο Hartley είχε έξοδο στο FP3 όταν κατέρρευσε η ανάρτηση της STR13). Στη Μόντσα ο Brendon χτυπήθηκε πρώτα από τον Stoffel Vandoorne κι έπειτα από τον Marcus Ericsson. Είχε εκτεταμένη ζημιά και στις τέσσερις γωνίες του μονοθεσίου. Δεν ήταν καλή ημέρα για εμάς», είπε ο Αυστριακός.

Advertisement