Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πως διαμορφώνεται το grid της F1 για το 2019

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως διαμορφώνεται το grid της F1 για το 2019

FORMULA 1

Πως διαμορφώνεται το grid της F1 για το 2019

FORMULA 1

Οι ανακοινώσεις της αλλαγής θέσεων ανάμεσα σε Charles Leclerc και Kimi Raikkonen σε Ferrari και Alfa Romeo Sauber, τοποθέτησαν άλλα δύο κομμάτια στο παζλ σχετικά με την εικόνα του grid της Formula 1 για το 2019.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μέχρι στιγμής μόνο η Mercedes έχει επιβεβαιώσει πως συνεχίζει με το ίδιο οδηγικό δίδυμο και την επόμενη σεζόν ενώ ήδη ξέρουμε τις συνθέσεις των τριών μεγάλων ομάδων, της Renault και της McLaren.

Στην Alfa Romeo Sauber ξέρουμε κατά το ήμισυ τι να περιμένουμε για το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα κι από εκεί και πέρα… ερωτηματικά!

Advertisement
Advertisement

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Mercedes Lewis Hamilton Valtteri Bottas
Ferrari Sebastian Vettel Charles Leclerc
Red Bull Racing Max Verstappen Pierre Gasly
Force India ? ?
McLaren Carlos Sainz Lando Norris
Williams ? ?
Renault Daniel Ricciardo Nico Hulkenberg
Toro Rosso ? ?
Haas ? ?
Sauber Kimi Raikkonen ?

Στη Force India είναι σχεδόν δεδομένο πως θα βρίσκεται ο Lance Stroll από τη στιγμή που ο πατέρας του έσωσε οικονομικά την ομάδα. Δίπλα του αναμένεται να βρίσκεται ο Sergio Perez που έχει δηλώσει πως έχει ήδη συμβόλαιο για το 2019, χωρίς όμως να επιβεβαιώνει πως παραμένει στην ομάδα.

Advertisement

Στη Williams η αποχώρηση του Stroll ίσως δώσει την ευκαιρία στον Robert Kubica να κάνει τη μεγάλη επιστροφή. Όμως η βρετανική ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέξει βάσει ταλέντου, θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν οδηγό που θα φέρει χρήματα – πιθανώς αυτός να είναι πάλι ο Sergey Sirotkin.

Στη Scuderia Toro Rosso οι πρόσφατες εξελίξεις έχουν ισχυροποιήσει τη θέση του Brendon Hartley. Από εκεί και πέρα, δεδομένου πως δεν υπάρχει άλλος Junior οδηγός της Red Bull έτοιμος να κολυμπήσει στα βαθιά και με σταθερή πολιτική της ομάδας να μην φέρνει οδηγούς από… αλλού, τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα το σενάριο επιστροφής του Daniil Kvyat!

Advertisement

grosjean-monza18-a640

Στη Haas είναι πολύ πιθανό να παραμείνουν οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen, το μέλλον των οποίων δεν αποκλείεται να συνδέεται με τις ορέξεις της Ferrari. Κι αυτό διότι εκτός απροόπτου κάπου θα δούμε το 2019 τον προστατευόμενο της ιταλικής ομάδας, Antonio Giovinazzi. Είτε στη Haas είτε στην Alfa Romeo Sauber στο πλευρό του Kimi. Μία θέση για την οποία παλεύει και ο νυν οδηγός της ελβετικής ομάδας, Marcus Ericsson.