Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πλησιάζει η Red Bull!

Ελλάδα 8:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πλησιάζει η Red Bull!

FORMULA 1

Πλησιάζει η Red Bull!

FORMULA 1

Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε με το αριστερό και η συνεργασία με τη Renault να αποδεικνύεται… ταραχώδης, όμως στη Red Bull Racing κρατούν και τα θετικά της έως τώρα παρουσίας τους. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η συνεχής μείωση της διαφοράς από την κορυφή.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Ωστόσο, ο επικεφαλής των “ταύρων”, Christian Horner, έσπευσε να τονίσει πως η βελτίωση οφείλεται στην εξέλιξη της RB11 και όχι στις μονάδες ισχύος της Renault.

Σίγουρα σημειώνουμε πρόοδο με το μονοθέσιο. Στην πραγματικότητα, στο Μπαχρέιν ήταν ίσως το πιο ανταγωνιστικό μας Σαββατοκύριακο. Το πρόβλημα είναι πως λειτουργούμε με τόσους περιορισμούς, που δεν μπορούμε να πάρουμε τα μέγιστα από το μονοθέσιο. Η τελική μας ταχύτητα είναι χαμηλότερα έναντι του ανταγωνισμού και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να προσπαθούμε να αμβλύνουμε το μειονέκτημα αυτό, αλλάζοντας ρυθμίσεις. Όμως αυτό, συνεπάγεται απώλειες στην παραγωγή κάθετης δύναμης αλλά και τη βέλτιστη συνεργασία με τα ελαστικά. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο“, είπε ο Horner.

Advertisement
Advertisement

Αναζητώντας απόδειξη των παραπάνω με τους αριθμούς, η πλέον αντιπροσωπευτική αντιπαραβολή είναι αυτή της υστέρησης της Red Bull έναντι των χρόνων που χάρισαν τις pole position στη Mercedes και τον Lewis Hamilton. Από τα 2sec της πρεμιέρας και τα 1.7sec σε Μαλαισία και Κίνα, στο Μπαχρέιν ο Daniel Ricciardo ήταν 1.2sec πίσω από την κορυφαία επίδοση των κατατακτήριων δοκιμών.

Στους αγώνες, ο Αυστραλός έχει δύο έκτες θέσεις, σε Άλμπερτ Παρκ και Σακχίρ. Σε ομαδικό επίπεδο, η αυστριακή ομάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, πίσω από τα “ασημί βέλη”, τη Ferrari και τη Williams.