Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποιος οδηγός είπε όχι στη Ferrari λόγω Schumacher;

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος οδηγός είπε όχι στη Ferrari λόγω Schumacher;

FORMULA 1

Ποιος οδηγός είπε όχι στη Ferrari λόγω Schumacher;

FORMULA 1

Για πολλούς οδηγούς το να βρεθούν κάποια στιγμή πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου της Scuderia Ferrari αποτελεί όνειρο… καριέρας.

Advertisement
Advertisement

Για κάποιους όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις. Σε αυτή την κατηγορία φαίνεται πως ανήκει ο David Coulthard που αποκάλυψε πως αρνήθηκε πρόταση να ντυθεί στα κόκκινα τη σεζόν του 1996. Κι αυτό ελέω Michael Schumacher.

Σύμφωνα με τον Βρετανό που έχει πλέον ρόλο τηλεσχολιαστή, το συμβόλαιο που του προτάθηκε από την ιταλική ομάδα, τον καθιστούσε a priori Νο2 στο πλευρό του ήδη δύο φορές τότε παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Το συμβόλαιο που μου πρότεινα, με καθιστούσε, στα χαρτιά, Νο2 δίπλα στον Michael. Γι’ αυτό αποφάσισα να υπογράψω τελικά στη McLaren και νομίζω πως ήταν σωστή επιλογή για την καριέρα μου», είπε ο Σκοτσέζος στο RTE.

Advertisement
Advertisement

Αντί αυτού, η ιταλική ομάδα επέλεξε τον Ιρλανδό Eddie Irvine, ο οποίος έμεινε στις τάξεις της έως και το 1999, προτού αντικατασταθεί από τον Βραζιλιάνο Rubens Barrichello.

Όσο για τον Coulthard που είχε στην πλάτη μιάμιση σεζόν με τη Williams, κατακτώντας μία νίκη και έχοντας άλλες οκτώ παρουσίες στο βάθρο, επέλεξε τελικά μία άλλη ιστορική βρετανική ομάδα – τη McLaren.

Advertisement

«Ήμουν στο ξεκίνημα της καριέρας μου και μου είχε κάνει εντύπωση πως σε σχέση με την πρόταση για διετή επέκταση της συνεργασίας μου με τη Williams, οι μάνατζερ μου κατάφεραν να πετύχουν μία πολύ πιο προσοδοφόρα συμφωνία με τη McLaren. Όμως αυτό σήμαινε πως ενώ έκλεισα τη σεζόν του ’95 στην πρωτοπορία του Grand Prix Αυστραλίας στην Αδελαϊδα, τρεις μήνες μετά, στη Μελβούρνη, ήμουν μόλις 13ος στο grid. Ξαφνικά λοιπόν πληρωνόμουν πολύ καλύτερα αλλά είχα ένα λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ακολούθησαν δύο χρόνια με μέτρια αποτελέσματα αλλά η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη», είπε ο 49χρονος σήμερα οδηγός.

Advertisement

Στα χρόνια του στη McLaren κατέκτησε άλλες 12 νίκες αλλά δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Το 2001 ήταν δεύτερος στην τελική βαθμολογία ενώ το 1997, το 1998 και 200 τρίτος.

Το 2005 μεταπήδησε στη νεοσύστατη Red Bull Racing, για λογαριασμό της οποίας οδήγησε έως και τη σεζόν του 2008 με απολογισμό δύο παρουσίες στο βάθρο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…
Κακά μαντάτα για το Grand Prix στο θρυλικό Σπα
Ecclestone: «Θα εγκατέλειπα τη σεζόν του 2020»