Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ποια αφεντικά στην F1 κινδυνεύουν με απόλυση;

Ελλάδα 11:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια αφεντικά στην F1 κινδυνεύουν με απόλυση;

FORMULA 1

Ποια αφεντικά στην F1 κινδυνεύουν με απόλυση;

FORMULA 1

Μπορεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2020 να μην έχει καν αρχίσει, όμως δεν είναι λίγοι οι «διευθυντές» ομάδων που βρίσκονται υπό πίεση.

Advertisement
Advertisement

Λίγο όσα είδαμε στις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, λίγο προβλήματα που έχουν προκύψει στην πορεία – ακόμα και επιλογές… τρίτων, έχουν φέρει κάποιους σε δεινή θέση.

Αυτό ισχύει κατά γενική ομολογία αλλά δεν είναι και λίγα τα πρόσωπα των αγώνων που μιλούν ανοιχτά επί του θέματος. Όπως ο Frans Verschuur, βετεράνος πια οδηγός που αυτή την περίοδο έχει ομάδα σε αγώνες αντοχής και την κατηγορία GT4.

«Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν τρία αφεντικά ομάδων στη Formula 1 που πρέπει να αποχωρήσουν», είπε ο Ολλανδός στο F1 aan Tafel. «Ο Cyril Abiteboul, η Claire Williams και ο Mattia Binotto».

Advertisement
Advertisement

Η βρετανίδα είναι λογική επιλογή δεδομένου πως η ιστορική ομάδα του πατέρα της είναι ουραγός τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα έβαλε πωλητήριο ενώ ο Ιταλός αναμένεται να μπει στη μακροσκελή λίστα των «θυμάτων» της αδυναμίας της Scuderia Ferrari να επιστρέψει στην κορυφή.

Όμως για τον Abiteboul, o 66χρονος Verschuur είχε περισσότερα να πει: «Θα το θέσω ως εξής: η Renault έχει μεγάλο budget αλλά αυτός ο άνθρωπος αποδείχθηκε πως δεν είναι ικανός για τη θέση που έχει. Δεν μπορείς να έχεις τόσο κακά αποτελέσματα ενώ έχεις στη διάθεσή σου τόσα χρήματα. Κάποτε μίλησα σχετικά με τον Frederic Vasseur και μου είπε πως ήταν αδύνατη η συνεργασία με αυτόν τον άνθρωπο. Τα έχει κάνει μαντάρα. Είχε δύο φίλους τους ψηλά στη διοίκηση της εταιρίας αλλά αμφότεροι αποτελούν παρελθόν. Νομίζω σύντομα το ίδιο κι εκείνος».

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Μία virtual βόλτα στην πίστα του Βιετνάμ (video)

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

Advertisement

H Liberty θέλει παραμονή του Vettel στην F1