Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πέθανε ο Niki Lauda

Ελλάδα 7:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέθανε ο Niki Lauda

FORMULA 1

Πέθανε ο Niki Lauda

FORMULA 1

Ο κόσμος της Formula 1 και των αγώνων θρηνεί την απώλεια του θρύλου Niki Lauda που «έφυγε» σε ηλικία 70 ετών.

Advertisement
Advertisement

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε προβλήματα υγείας από πέρυσι, όταν αναγκάστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνευμόνων, διαδικασία που τον κράτησε επί δύο μήνες στο νοσοκομείο.

Ο Αυστριακός επέστρεψε στο νοσοκομείο την περίοδο των εορτών όταν διαγνώστηκε με γρίπη ενώ σύμφωνα με τον Τύπο της πατρίδας του, τον τελευταίο καιρό έκανε και αιμοκαθάρσεις σε ελβετικό ιατρικό κέντρο.

Advertisement
Advertisement

Με τον οργανισμό του εξασθενημένο, τη Δευτέρα 20 Μαΐου ο Lauda έχασε τη μάχη, περιτριγυρισμένος όμως από την οικογένειά του, που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε πως ο αγαπημένος μας Niki έφυγε εν ειρήνη, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Τα μοναδικά του επιτεύγματα ως αθλητής και επιχειρηματίας, είναι και θα παραμείνουν αξέχαστα, όπως και η ακούραστη ζέστη του για δράση, η αμεσότητα και το θάρρος του. Αποτέλεσε πρότυπο για όλους μας και ήταν αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς. Θα μας λείψει».

Advertisement

Η σπουδαία καριέρα του στη Formula 1, που μάλιστα μεταφέρθηκε με επιτυχία στη μεγάλη οθόνη, ξεκίνησε το 1971. Το 1974 πήρε την πρώτη του νίκη ως οδηγός της Ferrari και το 1975 την παρθενική του νίκη. Τον Αύγουστο του 1976 είχε το τρομακτικό ατύχημα στην «Πράσινη Κόλαση» του Νόρντσλαϊφε, όπου κατάφερε να βγει ζωντανός από το φλεγόμενο μονοθέσιό του, με τα σημάδια όμως από τη φωτιά να μένουν για πάντα ανεξίτηλα πάνω του.

Advertisement

Κόντρα στη λογική, ο Lauda επέστρεψε χάνοντας μόλις δύο αγώνες, ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο εκείνης της σεζόν μέχρι τέλους. Παρότι τον έχασε για ένα βαθμό, ακολούθησαν άλλα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα, το 1977 με τη Ferrari και το 1984 με τη McLaren.

O Lauda έπαιξε κομβικό ρόλο στην επιτυχία της γερμανικής ομάδας καθώς ήταν αυτός που έπεισε τον Lewis Hamilton να αλλάξει στρατόπεδο και να αφήσει τη McLaren, σε μία περίοδο που τα ασημί βέλη δεν ήταν ανταγωνιστικά. Η συνέχεια περιελάμβανε πέντε συνεχόμενα νταμπλ για τη Mercedes.

Advertisement