Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κρίσιμες ώρες για τον Lauda – υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κρίσιμες ώρες για τον Lauda – υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα

FORMULA 1

Κρίσιμες ώρες για τον Lauda – υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνεύμονα

FORMULA 1

Ο θρύλος της Formula 1, Niki Lauda, δίνει μία ακόμα μεγάλη μάχη! Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υποβλήθηκε σε εσπευσμένη αλλά ευτυχώς όπως ανακοινώθηκε, επιτυχημένη επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Αυστριακός βρισκόταν στην Ίμπιθα της Ισπανίας για διακοπές με την οικογένειά του όταν αρρώστησε, έχοντας πολύ έντονο βήχα. Ταξίδεψε άμεσα με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βιέννη όπου και νοσηλευόταν εδώ και μερικές ημέρες.

Χωρίς ακόμα να έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες, πιθανότητα κάποια λοίμωξη απείλησε τη ζωή του και κρίθηκε απαραίτητο να μπει άμεσα στο χειρουργείο καθώς η κατάστασή του αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή.

Advertisement
Advertisement

Όλο αυτό, δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 2/8, όταν και υπήρξε επίσημη ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο της Βιέννης.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Λόγω της ευαισθησίας των πνευμόνων, ο Niki Lauda έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα. Αυτή έγινε με επιτυχία από τον επικεφαλής θωρακικής, Walter Klepetko και τον Konrad Hotzenecker. Ζητάμε την κατανόησή σας καθώς η οικογένειά του δεν θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις».

Πάντως, όπως αναφέραμε, δεν γνωστοποιήθηκαν λεπτομέρειες, ούτε για τα ακριβή συμπτώματα αλλά ούτε και για την ακριβή φύση του προβλήματος. Και φυσικά, ούτε για τα επόμενα βήματα καθώς μόλις μερικές ώρες μετά από μία τόσο κρίσιμη επέμβαση, είναι σαφές πως βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας & παρακολούθησης. Το αυστριακό ORF κάνει λόγο για “κρίσιμη κατάσταση”.

Advertisement

Το καλό είναι είναι πως δεν υπήρξαν επιπλοκές και ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά για τον σπουδαίο αυτό οδηγό, που έχει δοκιμαστεί όσο λίγοι.

Πριν από 42 χρόνια, ο 69χρονος σήμερα μη-εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes F1 Team, είχε επιβιώσει ενός τρομακτικού ατυχήματος στο Νίρμπουργκρινγκ. Η φλεγόμενη Ferrari του άφησε ανεξίτηλα σημάδια πάνω του ενώ εισέπνευσε τοξικά αέρα και χρειάστηκε επίπονη διαδικασία αποθεραπείας.

Advertisement

Προφανώς, ως συνέπεια εκείνου του δραματικού ατυχήματος, ο Lauda είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στους πνεύμονες.