FORMULA 1

Πετάει ο Vettel με τη Ferrari!

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πετάει ο Vettel με τη Ferrari!

FORMULA 1

Πετάει ο Vettel με τη Ferrari!

FORMULA 1

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastian Vettel, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως ο αριθμός των γύρων έχει μεγαλύτερη σημασία από τους χρόνους σ’ αυτό το στάδιο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Οι χειμερινές δοκιμές ξεκίνησαν χτες Κυριακή για τη F1 και η ομάδα της Ferrari συμμετέχει σ’ αυτές με την ολοκαίνουργια SF15T.

Ένα μονοθέσιο που σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, James Allison έχει φτιαχτεί με γνώμονα και το οδηγικό στυλ του Kimi Raikkonen. Ο Φινλανδός πέρυσι υπέφερε καθώς η F14T δεν συμπεριφέρονταν όπως θα ήθελε στο φρενάρισμα και στην είσοδο της στροφής. Η φετινή SF15T είναι σύμφωνα με τον Allison πιο σταθερή στην είσοδο της στροφής και μέχρι το μέσον ενώ στο φρενάρισμα συμμετέχει περισσότερο ο πίσω άξονας όπως θέλει ο Κimi. Επιπλέον αναλαμβάνει στη Ferrari ως επικεφαλής μηχανικός ο Toni Cuquerella, άλλοτε μηχανικός του Kubica στη BMW.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά λίγο απασχολούν το Vettel που τόσο χτες όσο και σήμερα προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο τρόπο δουλειάς της Ιταλικής ομάδας όντας στις πρώτες μέρες δοκιμών. Ο Γερμανός χτες σημείωσε χρόνο στο 1.22.6 (διαβάστε περισσότερα εδώ) και σήμερα είναι πάλι ταχύτερος με χρόνο 1:20.9 επίδοση 2.3 sec ταχύτερη(!) από τον ταχύτερο περσινό χρόνο στη Χερέθ που ανήκε στο Kevin Magnussen με τη McLaren Mercedes.

Μιλώντας χτες αργά στους δημοσιογράφους ο Vettel υποβάθμισε το γεγονός ότι είχε πετύχει τον ταχύτερο χρόνο ημέρας: «Δε νομίζω πως οι χρόνοι έχουν τόση σημασία όσο ο αριθμός των γύρων. Σίγουρα είναι καλύτερα να είσαι ταχύτερος παρά αργότερος. Έχουμε δρόμο μπροστά μας ακόμη. Το σημείο αναφοράς είναι η Mercedes συμπλήρωσαν την πρώτη μέρα πάνω από 150 γύρους, αυτό δείχνει ότι έχουν ένα πολύ αξιόπιστο μονοθέσιο ελπίζω να μην είναι και εξίσου γρήγορο με πέρυσι. Όλοι σ’ αυτό ελπίζουμε αλλά πρέπει να είμαστε δίκαιοι έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος με όσα έγιναν στην ομάδα μας την πρώτη μέρα. Θα ήταν καλύτερα αν είχαμε βάλει περισσότερους γύρους αλλά η πρώτη εντύπωση είναι καλή».

Advertisement