Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Περίμενε τα προβλήματα του Kimi o Grosjean

Ελλάδα 6:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περίμενε τα προβλήματα του Kimi o Grosjean

FORMULA 1

Περίμενε τα προβλήματα του Kimi o Grosjean

FORMULA 1

Μερικές φορές στον κόσμο των αγώνων, ο άνθρωπος που μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα έναν οδηγό, είναι ο teammate του. Τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστεύει για την περίπτωση του Kimi Raikkonen o Romain Grosjean, που μίλησε για τα φετινά προβλήματα του Φινλανδού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Οι δυο τους συνεργάστηκαν καλά τις δύο προηγούμενες σεζόν στη Lotus, ανεβάζοντάς την πέρυσι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών (8 βάθρα ο Kimi με μία νίκη, 5 βάθρα ο Grosjean). Φέτος όμως ο Iceman “υποφέρει” πίσω από το τιμόνι της Ferrari F14 T έχοντας ως καλύτερο τερματισμό την έκτη θέση στην Ουγγαρία.

Ξέρω τι δεν του αρέσει και νομίζω πως τα φετινά ελαστικά δεν του ταιριάζουν. Θέλει ένα μονοθέσιο όπου το εμπρός του μέρος να ανταποκρίνεται άμεσα και τα ελαστικά δεν του δίνουν την αίσθηση που θέλει. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω αλλά κάτι τέτοιο, επηρεάζει σημαντικά την αυτοπεποίθησή σου“, είπε ο Grosjean στο espnf1.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια ο 28χρονος αναφέρθηκε και στον νυν teammate του στην ομάδα της Lotus, τον Pastor Maldonado, η σχέση με τον οποίο διαφέρει σε σχέση με εκείνη που είχε με τον Kimi…

Η σχέση μας είναι πολύ διαφορετική. Ο Pastor είναι καλό παιδί και πατέρας, μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε και για διαφορετικά πράγματα εκτός πίστας. Πράγμα που δεν συνέβαινε με τον Kimi καθώς δεν είχαμε πολλά κοινά. Όμως η εργασιακή μας σχέση είναι παρόμοια, αν και μιλάμε λίγο περισσότερο με τον Pastor στις συσκέψεις. Πάντως είχε ενδιαφέρον να έχω τον Raikkonen ως teammate, διότι με εκείνο το μονοθέσιο απέδιδε πολύ καλά, έκανε καλή δουλειά και μας βοηθούσε όλους“, παραδέχθηκε ο Γάλλος.