Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραιτήθηκε ο Boullier από τη McLaren

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραιτήθηκε ο Boullier από τη McLaren

FORMULA 1

Παραιτήθηκε ο Boullier από τη McLaren

FORMULA 1

Τέλος από τη McLaren F1 Team o Eric Boullier! Ο αγωνιστικός διευθυντής της βρετανικής ομάδα παραιτήθηκε και τέθηκε ήδη εκτός οργανισμού, «πληρώνοντας» ουσιαστικά το μάρμαρο για μία ακόμα αποτυχημένη σεζόν.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά το διαζύγιο με τη Honda, όλοι περίμεναν πως ο τριετής εφιάλτης που είχε προηγηθεί θα έδινε τη θέση του σε μία περίοδο άμεσης και σημαντικής βελτίωσης σε συνεργασία με τη Renault. Ωστόσο μετά το πρώτο μισό της σεζόν, είναι σαφές πως τα πράγματα πήραν άλλο δρόμο.

Εν απουσία αποδιοπομπαίου τράγου, τα μέτρια αποτελέσματα βάρυναν πλέον την ίδια τη McLaren που όχι μόνο δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει νίκες αλλά απέχει πολύ ακόμα από το να μπορεί να διεκδικεί μία θέση στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, σε συνέχεια δημοσιευμάτων της προηγούμενης εβδομάδας που έκαναν λόγο για πολλά προβλήματα εντός των τειχών, ήρθε η παραίτηση του Γάλλου.

«Είμαι πολύ περήφανος που εργάστηκα σε μία τόσο σπουδαία ομάδα αυτά τα τέσσερα χρόνια, κρίνω όμως πως ήρθε η ώρα να αποχωρήσω. Θέλω να ευχηθώ σε όλους στη McLaren τα καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν αλλά και το μέλλον», είπε ο Boullier.

alonso-aus18-a640

Advertisement

O Γάλλος μεταπήδησε στη McLaren από τη Lotus το 2014, όμως είχε την ατυχία να ηγείται της εμβληματικής ομάδας στη χειρότερη περίοδο της ιστορία της. Φέτος είναι έκτη στη βαθμολογία κατασκευαστών μετά τους 9 εκ των 21 αγώνων της σεζόν.

Το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή θα αναλάβει ο Gil de Ferran.

Advertisement