Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πάλι θετικός στον Covid-19 o Perez, τρέχει ο Hulkenberg

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάλι θετικός στον Covid-19 o Perez, τρέχει ο Hulkenberg

FORMULA 1

Πάλι θετικός στον Covid-19 o Perez, τρέχει ο Hulkenberg

FORMULA 1

Ξανά θετικό στον κορωνοϊό Covid-19 βγήκε το τεστ που υποβλήθηκε χθες βράδυ ο Sergio Perez, με τον Μεξικανό να τίθεται νοκ-άουτ και από το Grand Prix της 70ης επετείου που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή.

Advertisement
Advertisement

Ο Μεξικανός είχε βρεθεί αρχικά θετικός μετά από ταξίδι αστραπή που είχε κάνει μετά τον αγώνα της Ουγγαρίας, με προορισμό την πατρίδα του, το Μεξικό. Όντας σε απομόνωση έκτοτε αλλά και  ασυμπτωματικός, ο Perez υποβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (5/8) σε νέο τεστ που βγήκε εκ νέου θετικό. Άρα θα μείνει στα… pits.

Πριν το βρετανικό Grand Prix και παρά την πίεση χρόνου, η Racing Point βρήκε αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Nico Hulkenberg αλλά ένα ελεύθερο μπουλόνι από το συμπλέκτη που είχε κολλήσει στο σύστημα μετάδοσης της RP20, δεν επέτρεψε στον Γερμανό να εκκινήσει στον αγώνα του Σίλβερστον. Θα έχει όμως μία δεύτερη ευκαιρία.

Ο επικεφαλής της Racing Point, Otmar Szafnauer, δήλωσε σχετικά: «Ο Nico έκανε πολύ καλή δουλειά για εμάς το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρότι κλήθηκε την τελευταία στιγμή. Κι απέδειξε γιατί ήταν η προφανής επιλογή για την αντικατάσταση του Checo. Ήταν κρίμα που τελικά δεν μπόρεσε να εκκινήσει τον αγώνα, όμως η σκληρή του δουλειά θα αποδειχθεί χρήσιμη αυτή την εβδομάδα. Θα μας λείψει ο Checo αλλά του ευχόμαστε περαστικά και ανυπομονούμε να τον υποδεχθούμε ξανά σύντομα».

Advertisement
Advertisement

hulk-gb20-b1000x600

Όσο για τον 32χρονο Hulkenberg, που κολύμπησε στα βαθιά μετά από οκτώ μήνες απουσίας από τα κόκπιτ, θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να κυνηγήσει το άπιαστο έως τώρα όνειρο της παρθενικής παρουσίας στο βάθρο.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω και σε αυτό το Grand Prix. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήταν ένα ταξίδι στο άγνωστο, όντας μακριά από την ομάδα μερικά χρόνια και οδηγώντας ένα μονοθέσιο που δεν είχα οδηγήσει ξανά. Έμαθα πολλά για την RP20 και είμαι έτοιμος να τα εφαρμόσω αυτό το Σαββατοκύριακο. Το γεγονός πως αγωνιζόμαστε στην ίδια πίστα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και η ομάδα έκανε τα πάντα για να εξοικειωθώ.  Πιστεύω πως μπορούμε να διεκδικήσουμε βαθμούς αυτή την Κυριακή, αυτός είναι ο στόχος μου. Περαστικά στον Checo», είπε ο Hulkenberg που έχει λάβει μέρος σε 180 Grand Prix, εκκινώντας σε 177 εξ αυτών.

Advertisement

hulk-gb20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Το F1 Vlog του GP Μ. Βρετανίας

Advertisement

H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

Ralf Schumacher: Ο Leclerc «σκότωσε» τον Vettel