Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παγώστε τις μονάδες ισχύος της Mercedes!

Ελλάδα 23:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παγώστε τις μονάδες ισχύος της Mercedes!

FORMULA 1

Παγώστε τις μονάδες ισχύος της Mercedes!

FORMULA 1

Αυτή είναι η προτροπή του επικεφαλής της Scuderia Toro Rosso, Franz Tost, προς τα… μεγάλα κεφάλια της Formula 1 αλλά και της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Σε μία σεζόν σημαντικών αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς, ο Αυστριακός τονίζει πως αν θέλουμε περισσότερο ανταγωνισμό, η καλύτερη λύση είναι το πάγωμα της εξέλιξης των μονάδων ισχύων της γερμανικής εταιρείας, ώστε να την πλησιάσουν/φθάσουν οι αντίπαλοί της (Ferrari, Renault, Honda).

Η Mercedes έχει σαρώσει τα πάντα στην εποχή των υπέρ-τροφοδοτούμενων V6 και των υβριδικών μονάδων ισχύος που άρχισε το 2014, έχοντας κάνει τρία νταμπλ. Με αισθητή μάλιστα διαφορά από τον ανταγωνισμό. Αναζητείται λοιπόν αντίδοτο στην ανία!

«Ελπίζω αργά ή γρήγορα να υπάρξει ισότητα στις μονάδες ισχύος και γιατί αυτό δεν ισχύει τώρα. Ελπίζω η Renault να καλύψει τη διαφορά, δεν ξέρω τι συμβαίνει με τη Ferrari. Αυτό που χρειάζεται το σπορ, είναι τις Red Bull, Ferrari και Mercedes να μάχονται για τον τίτλο. Τουλάχιστον αυτές τις ομάδες. Θα έπρεπε η FIA να βρει ένα τρόπο να το διασφαλίσει αυτό. Εγώ θα πάγωνα την εξέλιξη της μονάδας ισχύος της Mercedes ώσπου να την φτάσουν οι υπόλοιποι και μετά θα την πάγωνα γενικώς», είπε ο Tost στο βρετανικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της Toro Rosso, παρέθεσε και μία ενδιαφέρουσα ιδέα… ελευθερίας: «Θα άφηνα ίσως ελεύθερη την εξέλιξη στις μπαταρίες, καθώς αφορά τεχνολογίες του μέλλοντος και είναι και κάτι σημαντικό για τους κατασκευαστές».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
ps@newsauto.gr
https://www.facebook.com/SeitanF1/
https://www.instagram.com/seitanf1/
https://twitter.com/PanosSeitanidis
https://www.youtube.com/user/panosseitan