Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημα Kobayashi και Ericcson στην Caterham (updated)

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα Kobayashi και Ericcson στην Caterham (updated)

FORMULA 1

Επίσημα Kobayashi και Ericcson στην Caterham (updated)

FORMULA 1

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε και η Caterham F1, η τελευταία ομάδα που γνωστοποίησε το οδηγικό της δίδυμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2014, επέλεξε τους Kamui Kobayashi και Marcus Ericcson.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Παράλληλα, στη λιτή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην έδρα της ομάδας, στο Λίφιλντ της Αγγλίας, ανακοινώθηκε πως ρόλο δοκιμαστών θα έχουν ο Αμερικανός Alexander Rossi και ο Ολλανδός Robin Frijns.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Caterham αλλάζει πλήρως το οδηγικό της δίδυμο, αυτή τη φορά συνδυάζοντας την εμπειρία με το ταλέντο, επιδιώκοντας να ανακτήσει τη δέκατη θέση στους κατασκευαστές που έχασε το 2013 από τη Marussia κι από εκεί και πέρα… ότι ήθελε προκύψει.

Advertisement
Advertisement

Για τον Kobayashi, αυτή είναι μία δεύτερη ευκαιρία στη Formula 1, αφού πέρυσι είχε μείνει εκτός χορού και περιορίστηκε στο πρωτάθλημα WEC όπου έτρεχε για λογαριασμό της Ferrari. Ο Ιάπωνας έχει τρέξει σε 60 Grand Prix, έχει σημειώσει μία φορά τον ταχύτερο γύρο, έχει ανέβει μία φορά στο βάθρο και έχει στο ενεργητικό του 125 βαθμούς. Έκανε ντεμπούτο στο τέλος της σεζόν του 2009 με την Toyota και την επόμενη τριετία έτρεχε για λογαριασμό της Sauber.

Επιστρέφει μετά από μία σεζόν απουσίας ο “επιθετικός” Ιάπωνας

 

«Είχα από πέρυσι επαφές με την ομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι πλέον μέλος της. Είμαι εντυπωσιασμένος από τα πλάνα για το μέλλον και την επένδυση που έχει ήδη γίνει. Είναι τιμή για μένα που με προσέλαβαν για την ταχύτητα και την εμπειρία μου. Θα κάνω ότι μπορώ για να ηγηθώ της ομάδας και θα δουλέψω σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η περυσινή σεζόν ήταν δύσκολη για την Caterham αλλά η φετινή αλλαγή κανονισμών σημαίνει πως όλοι ξεκινούν από το μηδέν, υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα να υπάρξει σημαντική βελτίωση. Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στην πίστα. Μέχρι τότε, περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στο εργοστάσιο, στον προσομοιωτή και με τους μηχανικούς, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις δοκιμές σε Χερέθ και Μπαχρέιν», σχολίασεο Kobayashi.

Advertisement

Ο Ericsson είναι ο πρώτος Σουηδός στη Formula 1 μετά το 1991 και τον Stefan Johansson. Είναι 23 ετών, τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν έτρεχε στο GP2 Series, όπου έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες, χωρίς όμως να βρεθεί κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου.

«Είναι μία ημέρα περηφάνιας για μένα και όσους με βοήθησαν να κάνω πραγματικότητα το όνειρο συμμετοχής στη Formula 1. Είναι προφανώς σπουδαίο για τη Σουηδία που θα έχει δικό της οδηγό ξανά στην F1. Η Caterham είναι μία νέα ομάδα και θα δουλέψουμε μαζί έχοντας μπροστά μας τις προκλήσεις που φέρνουν οι νέοι κανονισμοί», σχολίασε ο Ericsson.

Advertisement

Από πλευράς Caterham, μίλησε ο επικεφαλής της ομάδας, Cyril Abiteboul: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφει μαζί μας στην F1 ο Kamui. Είναι δημοφιλής οδηγός, η ταχύτητα του μιλάει για εκείνον και η εμπειρία του στην εξέλιξη μονοθεσίου, ειδικά στα χρόνια του με την Toyota, θα είναι πολύ σημαντική για εμάς. Μαζί του, θα κάνει το ντεμπούτο του ο Marcus, που έχει προετοιμαστεί πολύ, ψυχολογικά και σωματικά, για την πρόκληση που έχει μπροστά του».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Caterham θα χρησιμοποιεί την αεροδυναμική σήραγγα της Toyota. Θα είναι η πρώτη φορά που θα δουλέψει με μοντέλο στο 60% των πραγματικών διαστάσεων του μονοθεσίου.

O Rossi με τον Abiteboul στο περυσινό GP του Austin

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και οι δοκιμαστές της ομάδας του Tony Fernandes. Έχοντας χάσει την αντίστοιχη θέση στη Sauber λόγω… χρημάτων, ο ταλαντούχος Ολλανδός Robin Frijns θα μοιράζεται χρέη εφεδρικού οδηγού με τον Αμερικανό Alexander Rossi που όχι μόνο παραμένει σε αυτό το ρόλο αλλά διατηρεί τη θέση του και στην Caterham Racing.

Advertisement

Πρόκειται για τη… θυγατρική ομάδα στο GP2, όπου θα έχει ως teammate τον Rio Haryanto από την Ινδονησία.

Αναλυτικά λοιπόν το πλήρες grid της F1 για το 2014:

Red Bull Racing
1. Sebastian Vettel 3. Daniel Ricciardo
Mercedes AMG
44. Lewis Hamilton 6. Nico Rosberg
Scuderia Ferrari
14. Fernando Alonso 7. Kimi Raikkonen
Lotus F1
8. Romain Grosjean 13. Pastor Maldonado
McLaren
22. Jenson Button 20. Kevin Magnussen
Force India
27. Nico Hulkenberg 11. Sergio Perez
Sauber
99. Adrian Sutil 21. Esteban Gutierrez
Scuderia Toro Rosso
25. Jean-Eriv Vergne 26. Daniil Kvyat
Williams
19. Felipe Massa 77. Valtteri Bottas
Marussia
17. Jules Bianchi 4. Max Chilton
Caterham
10. Kamui Kobayashi 9. Marcus Ericsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H νέα CT04 θα αποκαλυφθεί στις 28/1 όταν και αρχίζουν οι δοκιμές εξέλιξης στη Χερέθ.