Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Όχι και από Νίρμπουργκρινγκ για το γερμανικό GP

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όχι και από Νίρμπουργκρινγκ για το γερμανικό GP

FORMULA 1

Όχι και από Νίρμπουργκρινγκ για το γερμανικό GP

FORMULA 1

Λίγα 24ωρα μετά την επίσημη τοποθέτηση από πλευράς της πίστας του Χόκενχαϊμ, έρχεται αντίστοιχη τοποθέτηση από το Νίρμπουργκρινγκ που ουσιαστικά βάζει τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει για να διεξαχθεί φέτος Grand Prix Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ορισμένος για τις 19 Ιουλίου, με τις δύο πίστες να εναλλάσσονται τα τελευταία χρόνια στη φιλοξενία του, συμφωνία που θα τους επέτρεπε απλά να… χάνουν χρήματα ανά διετία. Φέτος ήταν η σειρά του Νίρμπουργκρινγκ, που έχει νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι ήταν επί μήνες σε διαπραγματεύσεις με τον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone. Στόχος τους ήταν να μειώσουν το παράβολο κάτω από τα 15 εκατομμύρια αλλά η προσπάθειά τους ήταν ανεπιτυχής.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του εκπροσώπου της πίστας στα βουνά Άιφελ, Pietro Nuvolini, που έγιναν στο AP: «Καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως δεν έχει νόημα να περιμένουμε άλλο. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος, ούτε από οικονομικής, ούτε από οργανωτικής πλευράς».

Advertisement
Advertisement

Έτσι φτάσαμε εδώ, όπου ακόμα και η εναλλακτική του Χόκενχαϊμ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της πίστας, Georg Seiler, δεν έχει ποια αρκετό χρόνο για να πουλήσει τα εισιτήρια του αγώνα.

Έτσι, για πρώτη φορά από το 1960, το καλεντάρι δεν θα περιλαμβάνει αγώνα επί γερμανικού εδάφους ενώ ο αριθμός αγώνων θα μειωθεί σε 19. Όλα αυτά ενώ η Mercedes είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια σε οδηγούς και κατασκευαστές, ενώ ο Γερμανός Nico Rosberg διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο, ενώ ο Sebastian Vettel μόλις ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο ως οδηγός της Ferrari, ακολουθώντας τα χνάρια του σπουδαίου Michael Schumacher.