Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Vettel χρειαζόταν έναν… Todt!

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Vettel χρειαζόταν έναν… Todt!

FORMULA 1

O Vettel χρειαζόταν έναν… Todt!

FORMULA 1

Την πεποίθησή του πως η στήριξη από τον κατάλληλο άνθρωπο θα βελτίωνε σημαντικά τον Sebastian Vettel, εξέφρασε ο Luciano Burti.

Advertisement
Advertisement

Ο Βραζιλιάνος πρώην οδηγός της Formula 1, με μακρά θητεία στη Ferrari στο ρόλο του δοκιμαστή, κατανόμασε μάλιστα το πρόσωπο που πιστεύει πως θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα αν ήταν ακόμα στο Μαρανέλο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον νυν πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Jean Todt.

Ο Burti εντόπισε την αρχή του κακού στο περυσινό γερμανικό Grand Prix και το λάθος του Vettel υπό βροχή, που είχε ως αποτέλεσμα αντί να διευρύνει το βαθμολογικό του προβάδισμα, να βρεθεί πίσω από τον Lewis Hamilton. Και να τον κυνηγάει μάταια έκτοτε.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν ένα μικρό λάθος, συμβαίνουν αυτά. Ήταν άτυχος γιατί συνέβη τη λάθος στιγμή, στο λάθος μέρος και είχε πολλές συνέπειες. Από εκεί και μετά, πιστεύω αλήθεια πως χρειαζόταν κάποιον σαν τον Todt για να τον βοηθήσει. Πιστεύω πως ο Vettel πάλευε μόνος του να ανακάμψει από εκείνο το λάθος του. Αν νιώθεις αυτή την πίεση, αν νιώθεις πως δεν έχεις περιθώριο να κάνεις λάθος στον επόμενο γύρο ή την επόμενη στροφή, τότε το λάθος θα έρθει. Όσο το σκέφτεσαι, τόσο συμβαίνει. Αυτό πιστεύω πως του συνέβη. Παρότι είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής, είναι κι αυτός άνθρωπος. Κι όταν σκέφτεσαι και νιώθεις έτσι, δεν βοηθάς τον εαυτό σου. Ήταν ολομόναχος και κάποιος σαν τον Jean θα μπορούσε να τα αλλάξει όλα, να τον βάλει πάλι σε ρυθμό, διότι δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις έναν τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει τόσα λάθη και ανόητα μερικές φορές λάθη», είπε ο Burti στο motorsport.com.

Θα μπορούσε η καθοδήγηση ενός… Todt να βοηθήσει τον Vettel;

Μετά τους πρώτους 12 αγώνες του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Vettel είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας οδηγών.